Ingezonden persbericht


Persbericht

Groningen, 7 december 2014

--------Begin----------

Noord-Nederlandse indietronica act Fenn in finale van de Grote Prijs van Nederland

De Grote Prijs is de grootste landelijke bandcompetitie met ontwikkeltraject voor muzikanten die een serieuze carrière nastreven op lange termijn. De organisatie daagt deelnemende muzikanten uit om hun loopbaan een flinke boost te geven door zich te laten inspireren en adviseren door coaches en andere deelnemers. Al bijna dertig jaar weet de Grote Prijs de ontwikkeling van een groot aantal artiesten naar een hoger niveau te brengen.

De Noord-Nederlandse indietronica act Fenn, die als enige van de finalisten niet uit de randstad komt, heeft een plek weten te bemachtigen op de finale van 20 december aanstaande in de Melkweg in Amsterdam.

Na optredens op verschillende festivals waaronder Noorderzon, Freeze, de Popronde en een boeking voor de aankomende editie van het Eurosonic Noorderslag festival (waar ze spelen op het gratis toegankelijke Grunnsonic), is het nu de beurt aan Fenn om het felbegeerde prijzenpakket van de Grote Prijs van Nederland in de wacht te gaan slepen.

De jury van de Grote Prijs van Nederland zei over Fenn:"De combinatie van experimentele geluiden, visuals, percussie, hypnotiserende stemmen en een accordeon maken dit een originele en fascinerende act om naar te kijken. De liedjes blijven hangen en hebben een catchy ondertoon in hun dromerige karakter. Het multi-taskende duo experimenteert, is eigenzinnig en blijft het hele optreden boeien".

Ze hebben een bericht op Facebook geplaatst waarin heel Noord-Nederland wordt opgeroepen om met hen mee te gaan naar de finale. Voor een klein bedrag krijgen deelnemers een busreis en een kortingskaart aangeboden om samen met hen de hoofdstad over te gaan nemen. Meer informatie daarover is hier te vinden.

Grote Prijs van Nederland
Voor veel bekende Nederlandse artiesten is de Grote Prijs een opstap naar groter succes geweest. Recente winnaars en finalisten zijn o.a. Rogier Pelgrim, Lucky Fonz III, Kraantje Pappie, Case Mayfield, Zanillya, Mr. Polska, Boef & de Gelogeerde Aap, Eefje De Visser, Typhoon, Nicole Bus, Dope D.O.D., Roosbeef, en Yori Swart.

In een verder verleden waren dat o.a. Junkie XL, Typhoon, Blaxtar, Opgezwolle, Tröckener Kecks, Marike Jager, Total Touch, Raymzter, Charlie Dée, De Heideroosjes, Nobody Beats The Drum, Lois Lane, Pete Philly, Ali B, Marien Dorleijn (Moss) en Brainpower.

---------EINDE-------------

Deel: ' Noord-Nederlandse indietronica act Fenn in finale van de Grote Prijs.. '
Lees ook