Ingezonden persbericht

Noordelijke kampioenschappen 3D 4 op een Rij

De eerste kampioenschappen

GRONINGEN, 20030217 -- SnelSpel.nl organiseert in samenwerking met Hasbro en Noorderspel de noordelijke kampioenschappen 3D Vier op een Rij. Dit zal plaatsvinden in Groningen tijdens het jaarlijkse Noorderspel, de grootste spellenbeurs van het noorden. Iedereen mag meedoen, maar schiet op, want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Het spel
Het doel van vier op een rij spreekt doorgaans voor zich, de speler moet via het strategisch plaatsen van zijn stukken zo snel mogelijk vier op een rij zien te krijgen. In de 3D versie van dit spel kan dat in meerdere richtingen. Het speelveld is een vlak van vier lang bij vier breed, en er mag vier hoog gebouwd worden.

Wedstrijdverloop
De spelers worden verdeeld over vier poules. Van elke poule zullen de beste twee doorgaan. Een wedstrijd in de poules zal gaan over drie spelletjes. Wint speler A bijvoorbeeld drie maal van speler B, dan zal de uitslag worden opgeschreven als 3-0. Voor elke wedstrijd zal een loting aanwijzen welke speler mag beginnen. Win speler A de loting, dan mag hij het eerste spel beginnen, speler B de tweede, en speler A het afsluitende derde spel. In de poules komt elke speler maar één wedstrijd tegen dezelfde speler uit. Bij een gelijk aantal gewonnen wedstrijden telt eerst het 'doelsaldo', het aantal gewonnen spelletjes. Is ook dit gelijk, dan zal het onderling resultaat doorslaggevend voor de stand op de ranglijst. Theoretisch kunnen er drie of vier spelers in een poule gelijk eindigen, in dat geval zal een playoff de doorslag geven. Hierna komen de beste twee spelers van elke poule in een knock-out systeem terecht. Elk duel zal dit maal in 5 spelletjes worden uitgevochten. Ook de wedstrijd om de 3/4e plek zal over 5 wedstrijden gaan. De twee spelers die de finale halen gaan dan in 7 spelletjes uitmaken wie zich noordelijk 3D vier op een rij mag noemen. De eerste drie zullen een door Hasbro beschikbaar gestelde prijs ontvangen.

Waar en wanneer?
Het toernooi vind plaats op 22 Maart 2003 in
Zalencentrum Het Tehuis, Lutkenieuwstraat 13, Groningen

12.00 Bekend making van de poule indeling
12.15 Start poule rondes
14.30 Loting voor knockout systeem
14.45 Start knockout systeem
16.00 Kleine finale en Finale.
17.15 Prijs uitreiking in de grote zaal.
17.30 Sluiting

Zoekwoorden:

Deel: ' Noordelijke kampioenschappen 3D 4 op een Rij '
Lees ook