Provincie Zuid-Holland


28 januari 1999

Noordrand College uit Rotterdam wint Nationale Onderwijsprijs

Gisteravond/28 januari heeft het Noordrand College uit Rotterdam de Nationale Onderwijs prijs 1998 ontvangen in de categorie Voortgezet Onderwijs. De prijs bestaat uit 'de Bronzen Olifant", een geldbedrag van 15.000,- en een oorkonde.

Leerlingen van het Rotterdamse Noordrand College hebben een bijzonder geslaagde speurtocht ondernomen naar 'het geluk in de wereld'. Ze deden dit door op zoek te gaan naar volksspreuken uit alle landen, die inwoners voorspoed en geluk voorspellen. Het project mondde uit in een internationaal boek 'Alle geluk van de wereld' en een tentoonstelling in het museum voor Volkenkunde.

Bij de provinciale voorrondes won het Noordrand College al de Onderwijsprijs Zuid-Holland en ook de publieksprijs.

De jury van de Nationale Onderwijsprijs is van mening dat dit succesvolle project zeer mooi uitgevoerd, origineel en goed te volgen is. Het getuigt van handelsgeest en heeft een positieve uitstraling en uitwerking op alle leerlingen, die op deze school veelal van allochtone afkomst zijn. Het geheel is prachtig uitgevoerd en krijgt met recht de eerste prijs in de categorie Voortgezet Onderwijs.

Het Olympus College en het Christelijk College Henegouwen, beiden uit Rotterdam kregen een eervolle vermelding. Het Olympus College bij het onderdeel Meesterschapsprijs en het Chr. College Henegouwen bij het onderdeel Veilige School Prijs.

Zoekwoorden:

Deel: ' Noordrand College Rotterdam wint Nationale Onderwijsprijs '
Lees ook