PERSBERICHT - 24 JULI 2001

Nieuw evenement op zaterdag 8 september

Noordwijk houdt Bloembollen Festival

De bijzondere sfeer en aantrekkingskracht van de duin- en bollenstreek dankt z'n oorsprong grotendeels aan de rijke historie, de natuurlijke beleving en de prachtige kleuren van de tulp.

Om de bollen-atmosfeer te laten bruisen en herleven wordt op zaterdag 8 september 2001 het eerste Noordwijkse Bloembollen Festival gehouden op het Lindenplein van Noordwijk-binnen.

Noordwijk krijgt hiermee een niet te missen evenement voor iedereen die van sfeer, gezelligheid, klasse en uitzonderlijke tulpen en bloembollen houdt. Nederlands beroemdste bollenkwekers tonen op deze dag hun meest exclusieve bollen en geven iedere bezoeker de gelegenheid om bollen aan te schaffen met professioneel advies.

Het Bloembollen Festival vindt plaats van 12.00-19.00 uur op de landelijke monumentendag waardoor de openstelling van de grote Sint-Jeroenskerk een aanvulling is op het evenement in de historische dorpskern van Noordwijk - Binnen.

Het Lindenplein zal ingericht zijn met bollenkramen met exclusieve bollen, nostalgische sfeercreaties door de welbekende tuinarchitect Ruud Aanhane, aquarellen en schilderijen exposities en een doorlopend muziekprogamma met o.a Marco Bakker. Tevens zijn er voor de inwendige mens hapjes van allure, een high- tea door Huize van Wely, koek en zopie voor de jeugd, slibtongetjes, haring en verfrissingen voor de dorstige nieuwsgierigen.

De klasse van het evenement wordt mede gecreëerd door het aanbieden van valetparking, bollenplantservice en plantadviezen.

De initiatiefnemer Rotary Noordwijk e.o. organiseert hiermee een evenement waar jong en oud niet weg kan blijven en waarvan de opbrengst vanzelfsprekend bestemd is voor een goed doel.

Inlichtingen:

Evert-Jan Bonnike 06-22240489 `s avonds 071-3618037 Harry van der Plas 06-54602233 `s avonds 071-4030012

Zoekwoorden:

Deel: ' Noordwijk houdt Bloembollen Festival '




Lees ook