Noordwijkse Golfclub de best gewaardeerde golfclub van Nederland


De Golfers' Choice Awards voor 2014 zijn bekend

Amsterdam, 20140121 -- Golfers hebben de Noordwijkse Golfclub met een gemiddelde beoordeling van 8,9 uitgeroepen tot de beste golfclub van Nederland. De Noordwijkse verdiende ook vorig jaar die titel. Golfsociëteit De Lage Vuursche is de nummer 2, gevolgd door de Utrechtse Golfclub 'de Pan'. De Golfers’ Choice-ranglijsten zijn samengesteld op basis van 175.000 beoordelingen van golfers in binnen- en buitenland op Leadingcourses.com.

Noordwijkse Golfclub wederom beste van Nederland
In de beoordelingen worden tal van facetten meegewogen, zoals de golfbaan zelf, de algemene indruk van de club, het onderhoud, voorzieningen zoals de oefenfaciliteiten, het clubhuis en de prijs-kwaliteitverhouding. Ten opzichte van vorig jaar zijn er weinig grote verschuivingen in de top-10 van Nederland. The International, in 2013 ‘binnengekomen’ op plaats 6, is inmiddels al de nummer vier op de ranglijst. Geijsteren Golf & Country Club komt de top-10 binnen ten koste van Golfclub Wouwse Plantage.
Snelste stijgers in de top-25 zijn Golfbaan ’t Zelle op plek 15 (+10), De Drentsche Golf en Country Club is 17de (+11) en Golfclub Anderstein 23ste (+31). De in 2013 nieuw aangelegde Golfbaan De Swinkelsche is met een gemiddelde van 8,0 op plaats 19 de hoogste nieuwe binnenkomer. Ook Golfbaan Stippelberg scoort in zijn tweede jaar nog steeds hoog.

Groendael best gewaardeerde 9-holes golfclub
De Golfers’ Choice Award voor de beste 9-holes golfclub (par 30 en hoger) gaat, net als in 2013, naar Wassenaarse Golf Groendael. Golfclub 'Landgoed Nieuwkerk' is nummer 2 en Driene Golfclub bezet de derde plaats. In de top-10 zijn De Domburgsche op plek 4 (+4), Golfclub de Dommel 5de (+4) en Amsteldijk 8ste (+4) de grootste stijgers. Openbare Golfclub Dronten is op plek 14 de hoogste nieuwe binnenkomer.

Banen van De Kennemer goed aangeschreven
Ook bij louter de beoordeling van de golfbaan – dus los van hun waardering voor het clubhuis, oefenfaciliteiten en onderhoud – kiezen de golfers voor De Noordwijkse. De baan krijgt het cijfer 9,1. De Kennemer scoort opvallend goed met twee banen; zowel de Van Hengel course als de Colt course staat in de top-10. Ook Golfbaan Stippelberg krijgt met zowel haar Championship course (11e) als haar Executive course (12e) een hoge waardering. De Championship course van nieuwkomer De Swinkelsche komt knap binnen op plek 10.

Het Woold biedt meeste waar voor je geld
De waardering voor een baan is bijna niet los te zien van de prijs die je betaalt voor een ronde. Als enkel gekeken wordt naar het cijfer voor de prijs-kwaliteitverhouding dan scoort Het Woold in Noord-Brabant net als vorig jaar het hoogst: een 8,5. Golfers zijn erg tevreden over de hoogte van de greenfee (€45,- voor 18 holes). Dat de greenfee het afgelopen jaar wel met 5 euro is verhoogd heeft geen invloed gehad op de leidende positie. Haviksoord Golf Club (8,3) stijgt met een greenfee van €46,- voor 18 holes twee plaatsen naar nummer 2. Golfclub Driene blijft derde. Hier kost een greenfee voor 9 holes €30,-.

Golfers’ Choice ranglijsten meest actueel en transparant
In de golfwereld circuleren elk jaar allerlei ranglijsten met de beste golfbanen. De Golfers’ Choice ranglijsten van Leadingcourses onderscheiden zich doordat ze gebaseerd zijn op meningen van golfers die op elk moment online te raadplegen zijn. Hierdoor zijn deze ranglijsten het meest actueel, transparant en onafhankelijk.
Er worden alleen ranglijsten opgesteld als er voldoende golfbaanbeoordelingen in een land gegeven zijn. Voor het eerst zijn naast Nederland ook ranglijsten samengesteld voor BelgiëDuitslandPortugalTurkijeSpanje en Frankrijk.

Hoge betrouwbaarheid
Aan het eind van 2013 telde Leadingcourses.com meer dan 175.000 beoordelingen. In het Nederlands, maar ook in vijf andere talen. Alle getoonde beoordelingen zijn bekeken en goedgekeurd door het team van Leadingcourses.com. Een golfer die meerdere golfclubs heeft beoordeeld krijgt een hogere status en zijn of haar beoordeling telt daardoor zwaarder mee. Om misbruik te voorkomen, zijn verschillende systemen gebouwd die dat kunnen signaleren. Een golfbaan wordt pas in de ranglijsten opgenomen als er minimaal tien beoordelingen zijn gegeven.

Over Leadingcourses.com
De website Leadingcourses.com is een Nederlands initiatief van drie ervaren internetexperts en sportmarketingbureau TIG Sports en bestaat sinds 2007. De website kent een actieve golfcommunity en telt inmiddels meer dan 175.000 beoordelingen van golfers over golfclubs en golfbanen. De website is beschikbaar in zes talen. TIG Sports is in de golfwereld vooral bekend door de organisatie van grote internationale sportevenementen zoals het KLM Open, het Senior Open en Deloitte Ladies Open.

Links
Overzicht beste 18-holes golfclubs (overall) 2014

Overzicht beste 9-holes golfclubs (overall) 2014

Overzicht beste golfbanen 2014

Overzicht beste prijs-kwaliteit 2014

Overzicht alle landen 2014


Deel: ' Noordwijkse Golfclub de best gewaardeerde golfclub van Nederland '
Lees ook