PERSBERICHT - 15 JUNI 1999

Noordelijkste puntje Europa nu echt ontsloten

Harald opent tunnel naar Noordkaap

Op dinsdag 15 juni opent de Noorse koning Harald de nieuwe tunnelverbinding naar de Noordkaap, het noordelijkste puntje van Europa. Auto's, motoren en autobussen kunnen vanaf die datum naar deze toeristische trekpleister rijden zonder gebruik te maken van een veerverbinding.

Tot nu toe moest het wegverkeer steeds overvaren naar het eiland Magerøy, waarop de Noordkaap is gelegen.

De vaste oeververbinding, een nieuw staaltje van technisch kunnen van Noorse ingenieurs, wordt met een lengte van 6.8 kilometer de langste onderzeese autotunnel ter wereld.

Van 's werelds honderd langste tunnels voor het wegverkeer zullen er vanaf 15 juni 26 op Noors grondgebied liggen. De nieuwe verbinding wordt ook de noordelijkst gelegen tunnel ter wereld.

Vernieuwingen
De Noordkaap is al vele jaren lang een geliefd reisdoel van mensen uit de hele wereld. De attractie heeft de laatste jaren tal van vernieuwingen ondergaan. Zo is in de rots onder meer een 36 meter brede en vijf meter hoge panoramaruit aangebracht.

De grote Noordkaaphal is twee jaar geleden volledig vernieuwd en opnieuw ingericht. De Noordkaap is altijd van begin april tot begin oktober voor het publiek geopend.

Deel: ' Noorse koning Harald opent tunnelverbinding naar Noordkaap '
Lees ook