North Sea Petroleum en Fluvia nemen grootste tankterminal Europa over


Terminal Basel gaat verder onder naam Rhytank

ZWIJNDRECHT/ROTTERDAM, 20091118 -- North Sea Petroleum Holding BV (North Sea Petroleum) en Fluvia Holding BV (Fluvia) hebben gisteren overeenstemming bereikt met Koninklijke Vopak NV voor een 100% overname van de Vopak terminal in Basel, Zwitserland. Na de overname gaat de terminal verder onder de naam Rhytank. De tankterminal - met een capaciteit van 350.000 m3 en een omslag van 1 miljoen ton per jaar - is een van de grootste onafhankelijke op- en overslagbedrijven in Europa voor de import en distributie van diverse minerale olin (benzine, stookolie, diesel en jet fuel) en chemische producten (methanol, toluol, MTBE, RBHC).

Peter Nohlmans, directievoorzitter van North Sea Petroleum: "Zwitserland is een belangrijke (groei)markt. De overname van de terminal in Basel is dan ook een logisch onderdeel van onze internationale expansiestrategie. Onze tankage groeit hiermee tot boven de 700.000 m3. Deze uitbreiding levert schaalvoordelen op en een versterking van onze marktposities. Dit vertaalt zich naar onze afnemers in zekerheid over levering en meer flexibiliteit.".

Rick van Westenbrugge, CEO van Fluvia: "De tank terminal in Basel versterkt de goede marktpositie van Fluvia in de logistiek van olie-importen in Zwitserland. Wij hebben met de combinatie van onze tankers, tankcontainers en deze tankterminal nieuwe logistieke mogelijkheden voor onze Zwitserse klanten te bieden."

Over North Sea Petroleum
North Sea Petroleum is een van de grootste fysieke handelsmaatschappijen in (bio)brandstoffen in de West-Europese oliemarkt. De activiteiten bestaan uit trading, verkoop en opslag van minerale olin en biobrandstoffen. North Sea Petroleum werd in januari 2009 opgericht, ontstaan uit de fusie tussen Van der Sluijs Groep and FNR+ (Frisol, North Sea Petroleum, Reinplus Vanwoerden). De organisatie is actief in 10 landen, telt ruim 300 medewerkers en behaalde in 2008 een omzet van 8.2 miljard.

Over Fluvia
Fluvia levert transport over water, op- en overslag van vloeibare producten in bulk en logistieke dienstverlening in havens. Vanuit kantoren in Rotterdam, Basel en Hamburg worden minerale en eetbare olin en chemicalin over de Europese waterwegen vervoerd. Fluvia heeft 180 employees en behaalde in 2008 een omzet van 34 miljoen.

North Sea Petroleum

Fluvia


Deel: ' North Sea Petroleum en Fluvia nemen grootste tankterminal Europa over '
Lees ook