NOS


NOS brengt officiële Nederlandse Toursite
28-06-2002
Op maandag 1 juli aanstaande gaat de geheel vernieuwde Toursite van de NOS online. Dankzij een nauwe samenwerking met de Société du Tour de France heeft de NOS Toursite het predikaat 'officiële Nederlandse Toursite' gekregen. Met de site geeft de NOS het startschot voor haar uitgebreide berichtgeving over de Tour de France, die van 6 tot en met 28 juli aanstaande in Luxemburg en Frankrijk plaatsvindt. De site is opvraagbaar via www.nos.nl.
Op de Toursite van de NOS vindt de liefhebber dit jaar een nog uitgebreider overzicht van alle ins en outs van de belangrijkste wielerwedstrijd van het jaar. De koers wordt van kilometer tot kilometer live gevolgd en de bezoeker kan alle ontwikkelingen na afloop opnieuw beleven via een uitgebreid wedstrijdverslag, gelardeerd met videobeelden en geluidsfragmenten van NOS-Radio Tour de France (Radio 1). Dankzij nauwe samenwerking met de Société du Tour de France zijn direct na afloop van de etappe alle klassementen beschikbaar. 'Tourspecialisten' Ferry de Groot, Jean Nelissen en Jeroen Wielaert verzorgen columns, die via de site te lezen en te beluisteren zijn. De site bevat verder een uitgebreid historisch overzicht van de Tour, met alle winnaars, etappewinnaars en de prestaties van de Nederlandse deelnemers. Uiteraard is ook informatie oproepbaar over de deelnemers aan de editie van dit jaar, met speciale aandacht voor de Nederlandse renners. Ook gedetailleerde route-informatie is op de site te vinden.

Het aanbod is dit jaar verrijkt met een wielerquiz , een speciale SMS-service en enkele chatsessies met de Raboploeg. Tenslotte kan de bezoeker via de website zijn favoriete muziekhits uit 25 jaar Radio Tour de France kiezen. De Toursite van de NOS wordt dagelijks voorzien van het laatste nieuws door vijf redacteuren van NOS Online. In 2001 werden via www.nos.nl ruim 5,5 miljoen Tourpagina's opgevraagd.

Zoekwoorden:

Deel: ' NOS brengt officiële Nederlandse Toursite '
Lees ook