nederlandse omroep stichting (nos)


nos | noc*nsf sportgala 2011: "And the winner is....”

HILVERSUM, 22 november 2011 - Het sportjaar wordt traditiegetrouw afgesloten met het NOS | NOC*NSF Sportgala, dat dit jaar voor het eerst samen met de Lotto wordt georganiseerd. Wie krijgen er de eretitel sportman, sportvrouw, gehandicapte sporter, sportploeg en coach van het jaar? Een primeur dit jaar is de uitreiking van de Young Talent Award en van de Fanny Blankers-Koen Carrièreprijs. Het NOS | NOC*NSF Sportgala is te zien op maandag 12 december van 20.33 tot 22.04 uur op Nederland 1.

De NOS maakt er weer een bijzondere uitzending van, gepresenteerd door Mart Smeets en Dione de Graaff en rechtstreeks vanuit een nieuwe lokatie: het World Forum in Den Haag. Live optredens van Waylon, Gers Pardoel, Raccoon en Lisa Lois maken de avond compleet.

Ook de reguliere Radio 1-uitzending van NOS Langs de Lijn besteedt maandag 12 december tussen 22.00 en 23.00 uur aandacht aan het NOS | NOC*NSF Sportgala.

Net als vorig jaar bepaalt een vakjury, met daarin onder anderen meervoudig Olympisch medaillewinnaars Pieter van den Hoogenband en Leontien van Moorsel, wie er in de verschillende categorieën worden genomineerd. Tijdens de gala-avond in het World Forum brengen sporters vlak vóór de live televisie-uitzending hun stem uit. Wie de prijzen uitreiken blijft nog even geheim, maar een tipje van de sluier kunnen we wel alvast oplichten: het zijn mensen die in 2011 op andere gebieden dan de sport zijn gelauwerd.

De genomineerden in de verschillende categorieën worden zondag 27 november bekendgemaakt tijdens de uitzending van NOS Studio Sport (18.10 uur, Nederland 1).

Deel: ' NOS NOC*NSF Sportgala 2011 'And the winner is..' '


Lees ook