nederlandse omroep stichting (nos)


de nos uitzendingen op donderdag 14 oktober 2010

hilversum, 13 oktober 2010

rechtstreeks verslag presentatie kabinet-rutte

in een anderhalf uur durende extra uitzending (20.34-22.00 uur) maakt nederland via nederland 1, radio 1, nos.nl en het politieke themakanaal politiek24 kennis met de nieuwe premier en zijn ministers en staatssecretarissen. behalve een korte terugblik op hun (politieke) leven tot nu toe, zijn vanzelfsprekend de ambities, plannen en beweegredenen van de ministersequipe het belangrijkste onderwerp van gesprek. de presentatie van de speciale uitzending is in handen van dominique van der heyde en ferry mingelen. tussen de gesprekken met de ministers door, spreekt verslaggever nynke de zoeten met de nieuwe staatssecretarissen over hun voornemens. gedurende de uitzending wordt verder verschillende keren geschakeld met ron fresen, die aanwezig is bij een samenzijn van de oppositiepartijen. ook het nos radio 1 journaal maakt een extra bulletin tussen 21.00 en 22.00 uur, waarin de nieuwe kabinetsleden en premier mark rutte aanschuiven bij presentatoren wilma borgman en bert van slooten.

eerder op de dag presenteert het nieuwe kabinet-rutte zich in het bijzijn van koningin beatrix op het bordes van paleis huis ten bosch. dit gebeurt aansluitend op de beëdiging. deze traditionele 'bordesscene' is vanaf 13.15 uur ook te volgen via de verschillende nos-kanalen.

nederland 1

nos sportjournaal (18.42-18.52 uur)

· tennis: aandacht voor de atp masters in shanghai.

· aandacht voor het overige sportnieuws.

nos presentatie kabinet-rutte (20.34-22.00 uur)

· het nieuwe kabinet onder leiding van premier rutte stelt zich voor aan nederland.

nederland 2

nos sportnieuws in nieuwsuur (22.00-22.52 uur)

sportblok circa 22.40 uur

· tennis: aandacht voor de atp masters in shanghai.

· buitenlands voetbal: reportage over de duitse club fsv mainz '05, de verrassende koploper in de bundesliga.

· aandacht voor het overige sportnieuws.

radio 1

extra uitzending nos radio 1 journaal: overdracht van 'het torentje' (15.00-16.30 uur)

· verslag van de overdracht van de portefeuille van minister-president balkenende aan de nieuwe premier rutte. ook aandacht voor het afscheid van balkenende bij 'het torentje' en de presentatie van het eindverslag van formateur rutte. de presentatie van deze extra uitzending is in handen van lucella carasso, met aan haar zijde politiek redacteur wilma borgman.

nos presentatie kabinet-rutte (21.00-22.00 uur)

· extra bulletin van het nos radio 1 journaal naar aanleiding van de presentatie van het nieuwe kabinet onder leiding van premier rutte.

nos langs de lijn (22.00-23.00 uur)

· voetbal: aandacht voor de presentatie van de jaarcijfers van ajax.

· voetbal: reportage over voetballer fernandez van de rotterdamse club excelsior die zaterdag tegen zijn oude club ado den haag speelt.

· aandacht voor het belangrijkste sportnieuws.

nos met het oog op morgen (23.00-24.00 uur)

presentatie: max van weezel

· het oog komt vanavond vanuit de perszaal van het ministerie van algemene zaken naar aanleiding van de presentatie van het nieuwe kabinet.

Deel: ' NOS programma-informatie donderdag 14 oktober 2010 '


Lees ook