nederlandse omroep stichting (nos)


vrijdag 10 augustus 2012

kijk voor het laatste olympische nieuws en de livestreams van onderstaande uitzendingen én 12 extra livestreams ook op nos.nl/os2012.

tijdens de spelen zijn de reguliere nos journaals te zien op nederland 2. het late nos journaal is 'gewoon' te zien op nederland 1. op nederland 1 verschijnen gedurende de dag tussen 07.00 en 19.30 uur flitsjournaals.

nederland 1
nos olympische spelen: good morning london (07.00-08.52 uur) · terugblik op de sportieve gebeurtenissen van gisteren en vooruitblik op de olympische dag, aangevuld met 'gewoon' nieuws. presentatie: jeroen stomphorst.

nos olympische spelen: london live (10.00-19.22 en 20.14-22.15 uur) · rechtstreeks verslag van de verschillende onderdelen van de olympische spelen. vanavond spelen de hockeydames om 21.00 uur de finale van het olympisch toernooi tegen argentinië. zeilsters lobke berkhout en lisa westerhof strijden in de 470-klasse om de bronzen medaille en voor het nederlandse bmx-team begint de dag met de halve finaleraces. bij het taekwondo, in de categorie tot 80 kilo, komt tommy mollet vandaag in actie en in het olympic stadium hopen de nederlandse estafettemannen zich te kwalificeren voor de finale van de 4x100 meter. · extra in deze uitzending: rechtstreeks verslag van de persconferentie van louis van gaal als bondscoach van het nederlands elftal. · klik hier voor een compleet overzicht van de wedstrijden van vandaag, inclusief vermelding van nederlandse deelname.

nos olympische spelen: london today (19.28-20.09 uur) · de 'tussenstand' van de olympische dag tot dat moment met de belangrijkste gebeurtenissen, reportages en interviews. presentatie: tom egbers.

nos studio sportzomer: london late night (22.20-23.16 uur) · in het holland house worden de hoogte- en dieptepunten van de olympische dag besproken met sporters, coaches en andere gasten. presentator: mart smeets.

sportnieuws in nos journaal (23.26-23.51 uur)
· aandacht voor de olympische spelen.
· voetbal: aandacht voor de presentatie van louis van gaal als bondscoach van het nederlands elftal. · voetbal: aandacht voor de loting voor de play-off wedstrijden om een plaats in de uefa champions league. · wielrennen: aandacht voor de vijfde etappe van de eneco tour van hoogerheide (nl) naar aalter (b) over 184,6 kilometer.

nederland 2
nos sportjournaal (22.47-23.08 uur)
· aandacht voor de olympische spelen.
· voetbal: samenvatting van de eredivisiewedstrijd willem ii-nac. commentaar: jeroen elshoff. · voetbal: aandacht voor de presentatie van louis van gaal als bondscoach van het nederlands elftal. · voetbal: aandacht voor de loting voor de play-off wedstrijden om een plaats in de uefa champions league. · wielrennen: aandacht voor de vijfde etappe van de eneco tour van hoogerheide (nl) naar aalter (b) over 184,6 kilometer.

radio 1
radio 1 sportzomer (10.00-23.00 uur)
· een dagelijks programma van de gezamenlijke publieke omroepen vanuit het holland house in londen met veel ruimte voor live (olympische) sport. verder alle ins en outs in een mix met nieuws en achtergronden, in de vorm van reportages en gesprekken met (studio)gasten. ook de muziek wordt niet vergeten. meer informatie op www.radio1.nl

nos met het oog op morgen (23.00-24.00 uur)
presentatie: eva jinek
· in de serie over oud-olympiërs wier sport morgen aan de beurt is, staat vandaag henk krediet centraal. in 1972 deed hij op de olympische spelen in münchen mee aan de moderne vijfkamp. in het oog kijkt henk krediet terug op zijn prestaties en hij vertelt over zijn huidige leven in curaçao. · overige onderwerpen nog niet bekend.

Deel: ' NOS programma-informatie vrijdag 10 augustus 2012 '


Lees ook