nederlandse omroep stichting (nos)


nos programma-informatie woensdag 23 mei 2012

hilversum, 22 mei 2012

nederland 1
nos sportjournaal (18.44-18.54 uur)
ook te zien via nos.nl
· wielrennen: samenvatting van de zeventiende etappe van de giro d'italia van falzes naar cortina d'ampezzo over 186 km. · voetbal: terugblik op de oefenwedstrijd bayern münchen-oranje van gisteravond. · zwemmen: samenvatting van de vandaag gezwommen disciplines tijdens het ek in debrecen, hongarije. · aandacht voor het overige sportnieuws.

nederland 2
nos studio sport ek zwemmen (19.55-20.20 uur)
ook te zien via nos.nl
· samenvatting van de vandaag gezwommen disciplines tijdens het ek in debrecen, hongarije. commentaar: bob van der tak.

nos sportnieuws in nieuwsuur (22.00-22.52 uur)
sportblok circa 22.40 uur
· voetbal: reportage van bert maalderink over de voorbereiding van het nederlands elftal op het ek. · wielrennen: samenvatting van de zeventiende etappe van de giro d'italia van falzes naar cortina d'ampezzo over 186 km. · roeien: aandacht voor het olympisch kwalificatietoernooi in luzern, zwitserland. · turnen: aandacht voor de voorbereiding van yuri van gelder op het ek voor mannen in montpellier, frankrijk. · aandacht voor het overige sportnieuws.

radio 1
nos langs de lijn (22.00-23.00 uur)
ook via webcam op nos.nl
· wielrennen: nabeschouwing van de zeventiende etappe van de giro d'italia van falzes naar cortina d'ampezzo over 186 km. · voetbal: reportage van bas ticheler over de voorbereiding van het nederlands elftal op het ek. · turnen: voorbeschouwing met edwin cornelissen op het ek voor mannen in montpellier, frankrijk. · zwemmen: terugblik met bob van der tak op de vandaag gezwommen disciplines tijdens het ek in debrecen, hongarije. · schaken: gesprek met studiogast hans böhm over de tweekamp om de wereldtitel in moskou tussen viswanathan anand uit india en diens israëlische uitdager boris gelfand. · aandacht voor het overige sportnieuws.

nos met het oog op morgen (23.00-24.00 uur)
ook via webcam op nos.nl
presentatie: clairy polak
· gesprek met marco borsato over zijn bezoek aan vluchtelingenkampen van war child in libanon. · gesprek met hoogleraar eddy van der zee over zijn boek 'het vitale brein', waarin hij stelt dat het niet zo is dat de hersenen vanaf het 40ste levensjaar alleen maar slechter worden, maar dat ze na het 60ste levensjaar juist efficiënter worden in het verwerken van oude informatie.

Deel: ' NOS programma-informatie woensdag 23 mei 2012 '
Lees ook