NOS---

NOS zendt begrafenis Pim Fortuyn rechtstreeks uit

09-05-2002

De NOS zendt vrijdag 10 mei, de begrafenis uit van Pim Fortuyn die afgelopen maandag in Hilversum werd doodgeschoten. Tussen 10.50 uur en (ongeveer) 13.45 uur is zowel een registratie te zien van de tocht van de baar van Fortuyn door Rotterdam als aansluitend de uitvaartmis. De presentatie is in handen van Maartje van Weegen.

De uitzending begint om 10.50 uur met beelden van het overbrengen van het lichaam van Pim Fortuyn naar de kathedraal H.H. Laurentius en Elisabeth aan de Mathenesserlaan in Rotterdam. Deze tocht begint bij de Erasmusbrug en gaat vervolgens onder meer over de Coolsingel en langs het woonhuis van Fortuyn aan het G.W.Burgerplein.

Rond de klok van 11.30 uur begint een uitvaartmis vanuit de kathedraal H.H. Laurentius en Elisabeth. Deze mis wordt geleid door bisschop Van Luyn. Het grootste gedeelte van deze mis, die tot ongeveer 13.30 uur duurt, wordt uitgezonden. Bij een klein gedeelte mogen op verzoek van het bisdom en de familie (zeer waarschijnlijk) geen camera's aanwezig zijn, namelijk dat gedeelte waarin het brood en de wijn worden gezegend en de mensen te communie gaan.

De uitzending eindigt naar verwachting rond 13.45 uur met beelden van het wegrijden van de auto met het stoffelijk overschot naar Driehuis-Westerveld, waar Fortuyn tijdens een besloten plechtigheid zal worden begraven. Daar zijn op uitdrukkelijk verzoek van de familie geen camera's bij aanwezig.

Maartje van Weegen neemt vanuit de studio in Hilversum de presentatie voor haar rekening.
Als gasten zijn in de studio aanwezig Herman Vuijsje, socioloog en publicist en Oscar Garschagen, hoofdredacteur van het Algemeen Dagblad.

De uitzending is ook rechtstreeks te volgen via www.nos.nl.

Zie ook:
Nederland kiest

---

Deel: ' NOS zendt begrafenis Pim Fortuyn rechtstreeks uit '
Lees ook