Nostalgie, foodtrucks, muziek en markt op Zotte Zomer Festival in Mill


'Als de weergoden ons helpen wordt het een fantastisch weekend voor groot en klein'

MILL, 20170707 -- Vrijdag 14 juli gaat om 18.00 uur in het Landschapspark in Mill het Zotte Zomer Festival van start. Dit nieuwe 3 dagen durende evenement wordt georganiseerd door Ontdek Mill met steun van Albert Heijn vd Ven, Ondernemers Collectief Mill, Stichting Activiteiten Mill en de lokale horeca. Het Zotte Zomer Festival is alle dagen gratis toegankelijk.

Voorbereiding

“Vorig jaar zomer zijn zo’n beetje de voorbereidingen begonnen,” vertelt Ad Heijs. Samen met Cockie Kremers, Jeroen vd Heuvel en Corné Kremers zit hij in de werkgroep Zotte Zomer Festival. “We hadden een aantal losse ideeën en die allemaal bij elkaar werd de basis voor dit weekend. Samen met veel vrijwilligers en andere partijen is het gelukt een mooi programma neer te zetten met voor jong en oud wel wat. We kunnen bijna alles qua organisatie regelen, maar het weer is niet iets wat we in de hand hebben. We hopen dus dat de weergoden ons een beetje willen helpen, dan zijn we er van overtuigd dat het een fantastisch en gezellig weekend gaat worden.”

Vrijdag 14 juli

Het Zotte Zomer Festival start vrijdag 14 juli om 18.00 uur. Vanaf dan is iedereen van harte welkom in de nostalgische attracties, bij de foodtrucks en de sfeervolle horeca. Rond 19.30 uur is de officiële opening door Wethouder Jos vd Boogaart en dan start ook het voorbereiden van ballonvaarten. Er zijn demonstraties van een mini-ballon, men kan in een heuse inloop-ballon een kijkje nemen en de muzikale omlijsting is vanaf 20.00 uur in handen van From USA, een live band met jaren 60, 70 en 80 muziek.

Zaterdag 15 juli

Op zaterdag start het Zotte Zomer Festival om 14.00 uur met een gevarieerde streek, cultuur, goederen en hobbymarkt. Vanaf dan is er ook live muziek van coverband Recall, draaien de attracties, zijn de foodtrucks open en uiteraard het sfeervolle horecaplein. Ook VW Aircooled de Peel zal met een aantal voertuigen aanwezig zijn net als brommerclub Wanne Walm uit Wanroij. Er zijn tussen 14.00 uur en 18.00 uur ook diverse poppenkastshows. Vanaf 18.30 uur start het programma met ballonnen zoals ook op vrijdag en vanaf 20.00 uur is er een Vinyl-party met DJ Vinyl. Naast platen draaien laat DJ Vinyl op schermen ook videoclips van muziek uit de jaren 70, 80 en 90 zien. De markt sluit om 20.00 uur, de Vinyl-party gaat tot 01.00 uur door.

Zondag 16 juli

Vanaf 11.00 uur is iedereen weer welkom in het Landschapspark. Dan start ook de streekmarkt maar wordt deze uitgebreid met een themamarkt in het kader van de All American Day. Het horecaplein, de attracties en foodtrucks zijn dan weer geopend en de muziek is in handen van de Eightball Boppers. Er zijn dansshows van de Thunderbirds en diverse liefhebbers van motoren en voertuigen die passen bij de All American Day hebben aangegeven naar het park te komen. Vanaf 14.00 uur zijn er ook weer diverse poppenkastvoorstellingen met Knarf en Ko. Om 18.00 uur staan the Wetnecks op het podium. Het Zotte Zomer Festival sluit om 22.00 uur.

Kosten

Het Zotte Zomer Festival is gratis toegankelijk. Bij de attracties zijn tickets te koop en te sparen bij Albert Heijn vd Ven in Mill. Voor de horeca en foodtrucks kan men breekmunten kopen. Pinnen is mogelijk, maar elke transactie kost dan 25 eurocent extra i.v.m. het mobilenetwerk. Contant betalen is dus voordeliger en sneller.

Like de Facebookpagina om op de hoogte te blijven en zie www.zottezomer.nl

Nostalgie, foodtrucks, muziek en markt op Zotte Zomer Festival in Mill


Deel: ' Nostalgie, foodtrucks, muziek en markt op Zotte Zomer Festival in Mill '
Lees ook