NATIONALE POSTCODE LOTERIJ

Novamedia partner canadese goededoelenloterij

NOVAMEDIA PARTNER IN CANADESE GOEDEDOELENLOTERIJ

Novamedia, de bedenker en oprichter van de Nationale Postcode Loterij en tevens bestuurder van de SponsorBingo Loterij, is strategisch partner geworden van de Canadese goededoelenloterij Earth Future Lottery. De Earth Future Lottery zal worden geëxploiteerd ten behoeve van het Earth Fund. Dit is een gevestigde Canadese organisatie op het gebied van fondsenwerving voor mensenrechten en natuur en milieu.

Voorzitter van het Earth Fund is de heer Maurice Strong. De heer Strong is o.a. ondersecretaris-generaal van de Verenigde Naties en speciaal adviseur van Kofi Anan, tevens oprichter en voorzitter van de Earth Council en mede-oprichter van de University for Peace.

De loterij is gevestigd op Prince Edward Island te Canada. Novamedia zal assisteren in de marketing en de promotie van deze loterij. Hiermee breidt Novamedia haar internationale activiteiten verder uit.

Novamedia

Sinds 1989 is Novamedia actief op de Nederlandse loterijmarkt met de goededoelenloterij Nationale Postcode Loterij. In 1998 kwam daar de SponsorBingo Loterij (voorheen Nederlandse Sponsor Loterij) bij. De twee goededoelenloterijen haalden in 2000 een gezamenlijke omzet van 690 miljoen gulden, waarvan ruim 417 miljoen gulden naar vele tientallen nationale
goededoelenorganisaties is gegaan.

Daarnaast was Novamedia in 1996 betrokken bij de oprichting van de goededoelenloterij Ecolot in Uzbekistan, en neemt daar nog steeds in deel. Tevens nam Novamedia in april van dit jaar BingoLotto -de grootste goede doelenloterij in Zweden- over.

Earth Future Lottery, Canada

De Earth Future Lottery verwacht in februari 2001 te starten met haar
goededoelenloterij: Earthfuturelottery.com. Het Hoog Gerechtshof van Prince Edward Island zal dan uitspraak gedaan hebben over Earthfuturelottery.com.

Deze internetloterij zal meer dan 40 procent van haar inkomsten besteden aan goededoelenorganisaties, gericht op mensenrechten en natuur en milieu. Een aantal van deze goededoelenorganisaties is Artsen zonder Grenzen, IUCN World Conservation Union, maar ook lokale organisaties zoals het Island Nature Trust.

Deelnemers maken dagelijks, wekelijks en maandelijks kans op geldprijzen. Dit zijn prijzen van 50.000 dollar tot 1 miljoen dollar,
maar ook kleinere bedragen variërend van 1000 dollar tot en met 25.000 dollar. Er zullen alleen prijzen uitgekeerd worden op daadwerkelijk verkochte loten. De Earth Future Lottery garandeert op
deze manier als enige loterij in de wereld elke maand 2 nieuwe miljonairs te kunnen benoemen.

Amsterdam, 3 oktober 2001

Deel: ' Novamedia partner Canadese goededoelenloterij '
Lees ook