Novamont S.p.A: Bioplastic-leider vormt Noord-Amerikaans bedrijf

NOVARA, Italiё--(BUSINESS WIRE)-- 20110119 --

Novamont S.p.A, toonaangevend wereldwijd in bioplastic en composteerbaar materiaal, breidt zijn aanwezigheid in Noord-Amerika uit met een nieuw bedrijf, Novamont North America, Inc. gevestigd in Danbury, Connecticut.

Novamont is een internationaal bedrijf gevestigd in Italiё en heeft activiteiten in heel Europa, Aziё, Australiё en Noord- en Zuid-Amerika. Novamont draagt in grote mate bij aan de ontwikkeling van de composteerindustrie, door onder meer de oprichting van het Biodegradable Products Institute (BPI). “De Noord-Amerikaanse composteermarkt is in de afgelopen tien jaar aanzienlijk gegroeid en staat nu klaar om een grote stap vooruit te maken. Dit is mogelijk dankzij een grotere milieugevoeligheid en meer aandacht voor bezuiniging door middel van afvalomleiding,” zegt Tony Gioffre, president van Novamont North-America. Gioffre is ex-president van BPI. Hij blijft actief als lid van de Raad van Bestuur van BPI.

Novamont beschouwt Noord-Amerika als strategisch ontwikkelingsgebied en zal belangrijke investeringen doen om haar aanwezigheid op alle niveau's uit te breiden. Het bedrijf stelt zich ten doel een geïntegreerd systeem voor de landbouw, industrie en milieu op te bouwen. Hiervoor past het zijn vernieuwende chemische technologieёn toe, waarbij het een model van een werkelijke Duurzame Ontwikkeling bevordert. Dit concept omvat de mogelijkheid van een bioraffinaderij op Noord-Amerikaans grondgebied, met de volledige ondersteuning van Novamont’s netwerk van partners en aandeelhouders.

“Ons bedrijf draagt bij aan de verbetering van het milieu door middel van het gebruik van lage impact plastic gemaakt uit vernieuwbare bronnen afkomstig uit de landbouw. Hierbij wordt de productie van afval na consumptie geminimaliseerd door middel van composteren, anaerobisch ontwerp en andere vormen van biodegradatie”, legt Gioffre uit. “Wij gaan onze familie van hoofdproducten - Mater-Bi, een composteerbare en biodegradeerbare familie van bioplastic die vernieuwbare hulpbronnen bevat - op de markt brengen.

De oprichting van een wettelijke Amerikaanse entiteit is een belangrijke stap in Novamont’s strategisch ontwikkelingsplan in dit wereldgebied. Dit betekent ook een stap voorwaarts voor de Noord-Amerikaanse composteerindustrie.

***

Novamont SpA, met als voornaamste aandeelhouders Banca Intesa San Paolo en Investitori Associati, is met twee cijfer-inkomsten een groeiend bedrijf. Het is toonaangevend in de productie van bioplastic vervaardigd met vernieuwbare grondstoffen afkomstig van de landbouw. In 2010 telde het bedrijf 200 werknemers (30% hiervan werkzaam in O&O) en investeerde meer dan 7% van zijn totale verkoop (gelijkwaardig aan 88 miljoen Euro, meer dan 115 miljoen Amerikaanse dollars) in onderzoek en ontwikkeling. De onderneming heeft een algehele productiecapaciteit van 80.000 ton per jaar en beschikt over een portfolio van patenten, waarbij 90 patentfamilies zijn inbegrepen met 800 internationaal geregistreerde patenten. Gevestigd in Novara met fabrieksinstallaties in Terni, is het direct of door middel van distributeurs actief in Duitsland, Frankrijk, Benelux, Scandinaviё, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, China, Japan, Australiё en Nieuw-Zeeland.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Novamont perscontacten:
Carl Byoir & Associates +39 02.3314593
Francesca De Sanctis
fdesanctis@carlbyoir.com
of
Sabina Lenaz

slenaz@carlbyoir.com

Deel: ' Novamont S.p.A Bioplastic-leider vormt Noord-Amerikaans bedrijf '


Lees ook