PERSBERICHT

Novell Benelux breidt uit met lokale consultancy

Met de oprichting van Novell Consultancy B.V. reageert Novell op de sterk toegenomen vraag uit de markt

Capelle aan den IJssel, 23 februari 1999 * Met onmiddelijke ingang heeft Novell Benelux een nieuw consultancy bedrijf opgericht. Novell Consulting B.V. zal als volle dochter van Novell Benelux B.V. opereren in de Benelux. Dit besluit is ingegeven door de sterk toegenomen vraag naar begeleiding van ICT projecten. Steeds meer klanten nemen het besluit om bij de invoering van nieuwe IT technologie eerst minutieuze voorbereidingen te treffen. En zoals blijkt, werpt dit onmiddelijk vruchten af. Goed voorbereide projecten hebben een hoge kans van slagen.

Novell Consulting B.V. zal zich richten op middelgrote en grote projecten waar specialistische kennis van de leverancier gewenst is. In samenwerking met de klant en de betrokken marktpartijen kan zo een ideale combinatie van kennis en ervaring worden geboden. In veel gevallen zal het geavanceerde netwerken betreffen, waar beheer van heterogene omgevingen een belangrijk onderdeel is. Naast turn-key projecten zal Novell Consulting B.V. zich ook richten op korte projecten gebaseerd op geavanceerde Novell producten, zoals Z.E.N.works en NDS for NT voor Windows Management en BorderManager en NetWare 5 voor Internet integratie en beveiliging.

"Klanten bereiden zich steeds vaker gedegen voor. Daarbij zijn zij aangewezen op specialistische kennis. Consultants van Novell kunnen putten uit een rijke ervaring en hebben directe toegang tot Novell R&D afdelingen in de US. Klanten die hen inzetten weten dat ze op deze manier het dichtst op de leverancier kunnen inspelen.", zegt Bram Haasnoot, Country Director Benelux van Novell: "In samenwerking met onze partners in de Benelux, kunnen wij zo een nog completer aanbod aan onze klanten doen. Door lokale consultancy te bieden is communicatie eenvoudiger en zijn de lijnen erg kort."

Novell (NASDAQ: NOVL) startte in 1983 en ontwikkelde zich tot 's werelds toonaangevende leverancier van netwerksoftware. Het bedrijf biedt een breed scala netwerkoplossingen aan voor wereldwijd gespreide netwerken, Internet, Intranet en het marktsegment van middelgrote en kleine bedrijven. De Novell programma's voor opleiding en technische ondersteuning zijn de meest complete op het gebied van computernetwerken. Informatie over het volledige producten- en dienstenaanbod van Novell kan worden opgevraagd via het World Wide Web op http://www.novell.com. NetWare, IntranetWare en Border Manager zijn geregistreerde handelsmerken van Novell Inc.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Yvonne J.M. Pols, Marketing Communications Manager Novell Benelux: tel: 31-10-2864149, e-mail yvonne_pols@novell.com.

Deel: ' Novell Benelux breidt uit met lokale consultancy '
Lees ook