Novem


12-Feb

Novem presenteert Het Nieuwe Rijden

Tijdens de AutoRAI 1999 wordt Hans Mosselman, zakelijk reismanager van het jaar, als eerste voorbeeldrijder van Het Nieuwe Rijden gehuldigd. Met deze voorbeeldactie presenteert Novem (de Nederlandse onderneming voor energie en milieu bv Het Nieuwe Rijden.

Met Het Nieuwe Rijden kunnen automobilisten hun moderne auto optimaal benutten. De autotechniek heeft immers de afgelopen jaren niet stil gestaan. De huidige soepele automotoren vragen om een nieuwe, aangepaste, rijstijl. Deze is op essentiële punten net even anders dan men zou verwachten en levert grote voordelen p. Hulpmiddelen als cruise-control, boordcomputers of eco-toerentellers ondersteunen Het Nieuwe Rijden. Om de voordelen van Het Nieuwe Rijden onder de aandacht van het publiek te brengen introduceert Novem een aantal bekende voorbeeldrijders. De eerste voorbeeldrijder, Mosselman, krijgt als energiebewust en slim automobilist, een cruise-control en een rijstijl-training aangeboden. Daarmee worden de resultaten van Het Nieuwe Rijden direct zichtbaar.

Het Nieuwe Rijden begint al bij de aankoop van een auto. De ene auto gebruikt immers meer brandstof dan de andere. Vanaf het jaar 2000 krijgen alle Nederlandse autos daarom een zogenaamd etiket brandstofverbruik, waarop het relatieve brandstofverbruik te zien is. Dit geeft aan of het verbruik hoger of lager is dan het gemiddelde verbruik van autos van vergelijkbare grootte.

In navolging van de eerste voorbeeldrijder gaan binnenkort andere voorbeeldrijders van start. Zij zullen in wedstrijdverband de verschillen tussen een oude rijstijl en Het Nieuwe Rijden laten zien. Verschillende consumenten-organisaties, zoals de Consumentenbond, ANWB en Veilig Verkeer Nederland, ondersteunen Het Nieuwe Rijden.

Bron: Novem

Meer informatie
Secretariat Het Nieuwe Rijden, Postbus 8242, 3503 RE Utrecht tel. (030) 2393568

Deel: ' Novem presenteert Het Nieuwe Rijden '
Lees ook