Digitale Gemeente Houten

Novib buitenlandse muntjesactie in de bibliotheek.

vrijdag 24 augustus 2001 - Bron: Openbare Bibliotheek Houten

Veel mensen zijn deze zomer naar het buitenland geweest om van een welverdiende vakantie te genieten. Samen geven zij heel wat franken, marken, pesetas en andere muntsoorten uit. Bij terugkeer in Nederland heeft bijna iedereen wel wat kleingeld over.

Het buitenlandse muntgeld kan in Nederland moeilijk worden ingewisseld. Het wordt daarom vaak bewaard in een of ander potje, waar het lang in blijft liggen en soms vergeten wordt. Al die potjes bij elkaar vormen een behoorlijke som buitenlands geld.

Bovendien wordt per 1 januari 2002 de euro ingevoerd. Alle potten met Europese Unie-muntjes die tot nu toe bewaard zijn, kunnen nu ook geleegd worden. Na 1 maart 2002 kan er toch niet meer mee betaald worden.

Bibliotheek Houten wil zich via Novib inzetten dit geld een goede bestemming te laten krijgen. Tot eind oktober staat er op de balie van de bibliotheek een bus waarin de bezoekers van de bibliotheek hun overgebleven vakantiemunten kunnen deponeren (papiergeld mag natuurlijk ook!).

De opbrengst van de actie komt ten goede aan het werk van vier partnerorganisaties van Novib: CDRO in Guatemala, REST in Ethiopië, SACCS in India en IPTK in Bolivia. Deze organisaties zetten zich op diverse manieren in voor kinderen.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2001 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).

Deel: ' Novib buitenlandse muntjesactie in bibliotheek Houten '
Lees ook