Novochem Water Treatment BV winnaar 2015 waterbehandelingsbranche


Nationale Business Succes Award 2015: iedere zondag op RTL7 om 12:55 uur

Nieuwegein, 20150716 -- Novochem Water Treatment BV is door de Nationale Business Succes Award uitgeroepen tot branchewinnaar 2015 in de waterbehandelingsbranche. ‘Met een duidelijke strategiekeuze en nadruk op duurzaamheid is Novochem Water Treatment met recht een kanshebber voor de titel Beste bedrijf van Nederland’, aldus de Nominatiecommissie.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Novochem een voorbeeld van Hollands ondernemerschap. ‘Duurzaamheid en kwaliteit, daar draait het om bij de gehele Novochem Group. En dat geldt zowel voor de producten als voor het milieu. Met permanent projectonderzoek weet het concern de belasting van milieu en gezondheid tot het minimum te beperken, resulterend in een groot aantal milieuvriendelijke en laag toxische producten. Zo ontwikkelt en levert Novochem Water Treatment volledig biologisch afbreekbare inhibitoren, dispergeermiddelen en antifoulants, waarmee vervuiling en materiaalaantasting in onder meer koeltorens, sterilisatie- en pasteurisatiesystemen en stoomketels wordt tegengegaan. Daarnaast heeft Holland Novochem een nieuwe lijn kunstmestcoatings ontwikkeld op basis van groene grondstoffen en Novochem Packaging Coatings een volledig pakket coatings voor de canningindustrie die laag toxisch zijn, geen oplosmiddelen bevatten en een lager energieverbruik tijdens applicatie vragen. Stuk voor stuk unieke uitvindingen, waarop octrooien zijn aangevraagd. Zowel het eigen – bijzonder goed geoutilleerde – laboratorium als de overige afdelingen van de Novochem Group kenmerken zich door heldere communicatielijnen. Niet alleen intern, maar ook richting de klant, die immers geholpen is met snelle, flexibele en adequate oplossingen.’

Opmerkelijk onderscheidend vermogen

De jury prijst de milieubewuste insteek van Novochem. ‘Al haar research en eindproducten dragen op de een of andere wijze positief bij aan onze leefomgeving. De energetische en milieubelasting verbetert met de toepassing van de producten en oplossingen van Novochem, stelt Koos Crul, hoofd van de Nominatiecommissie. ‘Milieu wordt een steeds belangrijker thema, ook voor de EU, die haar beleid op dit terrein de komende jaren verder gaat invullen. Novochem, dat op elk deelgebied tot de top wil behoren, signaleert hier niet alleen kansen, maar pakt deze ook heel concreet op.’

Als branchewinnaar 2015 maakt Novochem Water Treatment BV kans op de titel ‘Beste bedrijf van Nederland’ en op de jaarlijkse finalehoofdprijs van 100.000 euro. De overall finalewinnaar wordt januari 2016 bepaald door de onafhankelijke en gerenommeerde finalejury, bestaande uit Steven van Eijck (Ver. Rai), Hans Rijnierse (SER-raadslid), Prof. Sylvester Eijffinger (hoogleraar economie), Joan Bassa (CEO Humanwave.nl) en Bernd Schneider (uitvinder en jurylid Beste Idee van Nederland).

Meer informatie: https://www. novochemgroup.com/

Over het Nationale Business Succes Award Instituut

Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succesaward wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award. 

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2015), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in februari en wekelijks tot einde 2015 te volgen op RTL 7, zondags om 12:55 uur. 


Deel: ' Novochem Water Treatment BV winnaar 2015 waterbehandelingsbranche '
Lees ook