IMCA GROUP

Nu eindelijk veilen!

NRG / Colorful Radio in het gelijk gesteld: FM-veiling een feit

NRG (de Nederlandse Radiogroep), eigenaar van Colorful Radio, is blij met de uitspraak van de rechter dat alle frequenties voor commerciële radio geveild gaan worden. NRG / Colorful Radio heeft bij de rechter de veiling geeist en is nu dus honderd procent in het gelijk gesteld. Colorful Radio is de landelijke multiculturele zender.

Jarenlang is het veiling-dossier een heet hangijzer geweest in de Nederlandse politiek. De veiling was vastgesteld voor mei 1997 en wordt sindsdien steeds uitgesteld. NRG heeft zich steeds opgesteld aan de zijde van de Ministeries OCW en Verkeer en Waterstaat, die beide de veiling nastreven.

De uitspraak van vandaag betekent dat er voor het eerst in dit langslepende dossier duidelijkheid bestaat. Het zorgt er voor dat nieuwkomers een kans hebben toe te treden tot de FM. Daarmee is een verhinderd dat er sprake zou zijn van marktafscherming. Veilen is dan de enige transparante manier om frequenties te verdelen. De Mediawet schrijft de veiling dwingend voor. Daar kan niet van worden afgeweken.

NRG-directeur Martin Bosma: 'Nu zijn alle partijen gelijk: bestaande partijen en nieuwkomers. Alle partijen zitten nu in hetzelfde schuitje. We kunnen nu onze plaats in het radiolandschap innemen. Aan jarenlange onzekerheid is nu een einde gekomen. Die duidelijkheid is winst.'

Colorful Radio is de landelijke multiculturele radiozender: met volop dance classics, r&b en latin. Het station is door heel Nederland via de kabel te beluisteren. Amsterdam 97.4, Rotterdam 104.5, Utrecht 106.8, Almere 102.4, Groningen 99.9, Alkmaar 89.4. Colorful Radio is een zender van NRG, de Nederlandse Radiogroep. NRG is het zusterbedrijf van NTG, de Nederlandse Tijdschriftengroep, uitgever van oa Oor, Aloha, Strictly, Jazz, Squeeze en Samsonic.

Colorful Radio
NRG, de Nederlandse Radiogroep
Martin Bosma, directeur (020) 667-5600

24 jul 02 17:09

Deel: ' NRG / Colorful Radio in het gelijk gesteld FM-veiling een feit '
Lees ook