NS

NS opent www.tijdvoorlezen.nl

Persbericht
Utrecht, 28 september 2001

NS opent www.tijdvoorlezen.nl

Vanaf deze week is de site www.tijdvoorlezen.nl online. Deze site heeft NS in het kader van haar project 'Tijd voor lezen' en in het verlengde van haar samenwerking met stichting CPNB laten maken. Op deze site volop aandacht voor de campagnes van de CPNB en de activiteiten die NS in dat kader ontwikkelt, zoals dit najaar de Kinderboekenweek en de NS Publieksprijs. Daarnaast wordt op de site wekelijks uitgebreid een nieuw boek belicht waarbij naast een korte bespreking ook de eerste passages van het boek op het net terug te vinden zijn. Hierdoor kan de lezer een eerste indruk van het boek krijgen. Verder wekelijks een overzicht van 10 boeken die door de boekhandel als mogelijke bestsellers worden aangemerkt (Top 10), een overzicht van leesactiviteiten (Agenda), een wekelijkse column wisselend geschreven door Christine Otten en Saïd El Haji en binnenkort ook een overzicht van nieuwswaardige feiten op het gebied van lezen (Actueel).

De NS heeft besloten tot het ontwikkelen van de campagne 'Tijd voor lezen' omdat reizen per trein en lezen een logische combinatie vormen: de trein biedt immers in tegenstelling tot de auto de mogelijkheid om tijdens het reizen te lezen.

Kinderboekenweek

Tijdens de Kinderboekenweek trakteert NS alle kinderen die voor minimaal 19,50 (euro 8,85) aan kinderboeken kopen, op een gratis Railrunnerkaartje. Dit kaartje zit in het Kinderboekenweekgeschenk. Met dit kaartje kunnen kinderen een dag gratis reizen. Naar oma of opa of een vriendje in Zeeland, maar ook naar een favoriete hobby, bijv. een leuk museum of de Pokémon ruilbeurs. Op de site www.tijdvoorlezen.nl onder de knop Campagnes of via Kinderboekenweek in de lichtkrant staan tientallen tips voor uitstapjes, evenementen en locaties die iets te maken hebben met hun hobby's. Het thema van deze Kinderboekenweek is immers Woensdagmiddag - Lees over je hobby. Kinderen kunnen zo zelf ervaren dat je in de trein lekker kunt lezen, zonder gestoord te worden door moeder, broertje of zusje.

NS Publieksprijs

Op de site staan ook al de zes boeken die genomineerd zijn voor de NS Publieksprijs voor het Nederlandse Boek 2001. Deze prijs wordt op 1 november a.s. uitgereikt. Op de site kunt u alvast bekijken op wie u van 15 t/m 27 oktober kunt gaan stemmen. Stemmen kunt u t.z.t. in de boekhandel en bibliotheek of op de site zelf.

21)
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met NS Persvoorlichting:
030 235 70 70.

28 sep 01 14:58

Zoekwoorden:

Deel: ' NS opent www.tijdvoorlezen.nl '
Lees ook