PERSBERICHT

Purmerend, februari 1999- ERD Europe's grootste leverancier en marktleider in CD en DVD jukeboxen, NSM Jukebox, support sinds eind vorig jaar DVD-RAM drives (optioneel) in al haar jukebox modellen.

DVD-RAM ondersteunt ook de Turbo TDD

Evenals de Plextor CD-ROM en CD-R drives in de NSM jukeboxen, support ook de optionele DVD-RAM drive van Toshiba de Turbo TDD (Time to Deliver Data) methode van NSM. Deze methode zorgt dat de initialiseringstijd van de drive aanzienlijk wordt verminderd, en maakt het mogelijk om sneller toegang tot de data te krijgen. Deze feature werkt bijzonder in het voordeel als er gebruik wordt gemaakt van de DVD technologie. De gebruiker heeft dan toegang tot de DVD drive met een maximum van 1-1.5 seconde, wat de toegangstijd beperkt tot slechts een tiende van de gebruikelijke tijd.

De markt voor DVD jukeboxen

Bij het aanbreken van het nieuwe millenium, verwachten experts dat er wereldwijd zo'n 100 miljoen DVD-ROM drives in omgang zullen zijn. De integratie van DVD technologie in data jukeboxen zal bijdragen aan een enorm aantal nieuwe opslag en archiverings mogelijkheden. Desalniettemin zullen de voordelen die aan de gevestigde CD technologie te grondslag liggen (zoals de standaardisatie, hoge mate van betrouwbaarheid en de uitstekende cost/benefit ratio) niet in gevaar gebracht worden door de introductie van DVD. Door de neerwaardse comptabiliteit van de nieuwe technologie zullen investeringen die zijn gemaakt in de CD technologie veilig gesteld zijn.

De features van NSM's nieuwste jukebox model de "GALAXY"

Het meest recente jukebox model in de portfolio van NSM is een top-of-the-line product. Met een capaciteit van 410-620 media, biedt de Galaxy de gebruikers een opslagcapaciteit van tussen de 267 GB (410 CD media) en net onder de 3 TB (2.914 GB met 620 DVD-ROM media), afhankelijk van het gebruikte media type. De nieuwe innovatie van NSM kan tot 14 drives herbergen. Hybride configuraties van verschillende drive types is mogelijk. Met een overschakeling van media van 6 seconden, is de Galaxy uniek in haar capaciteits klasse. De Galaxy is gebouwd vanuit het bewezen modulaire ontwerp van de Satellite. Zelfs als de jukebox in werking is, kan deze worden aangepasd aan de specifieke eisen van een individuele applicatie. De gebruiker kan het aantal drives en de te gebruiken media kiezen die het meest geschikt zijn voor zijn specifieke eisen. De Galaxy is speciaal ontworpen voor toepassingen met hoge opslag en betrouwbaarheids eisen. Dankzij zijn grote capaciteit en de optie voor DVD, heeft de Galaxy geen probleem met grote hoeveelheden data die bijvoorbeeld picture databases en grote document archiveringen met zich meebrengen. De nieuwe Galaxy kan uitstekend gebruikt worden in de media industrie en in talrijke wetenschappelijke en technische applicaties.

Voor eventuele vragen en/of opmerkingen, of het verkrijgen van een foto/image van de Galaxy, kunt u contact opnemen met:

ERD Europe, Femke Tokkie
Postbus 839, 1440 AV Purmerend
Tel: 0299-432305
Fax: 0299-435346 e-mail: ftokkie@erd.nl

Deel: ' NSM Jukebox ondersteunt DVD-RAM in jukebox modellen '
Lees ook