Nu 50 coöperaties bij Greenchoice: LochemEnergie sluit zich aan


ROTTERDAM/LOCHEM, 20170213 -- LochemEnergie gaat verder met Greenchoice als partner. Na een lang en zorgvuldig traject maakt LochemEnergie de keuze voor Greenchoice als nieuwe samenwerkingspartner en leverancier van duurzame energie voor haar leden. Daarbij keek de coöperatie onder meer naar bewezen waarde, klanttevredenheid en service, tarieven en vergoedingen én naar de manier waarop LochemEnergie door Greenchoice ondersteund kan worden bij de lokale productie van duurzame energie. De overstap naar Greenchoice is ook bedoeld om de verdere groei van LochemEnergie, een coöperatie zonder winstoogmerk, te stimuleren.

Nieuwe energieprojecten opzetten
LochemEnergie boekt al jaren goede resultaten als het gaat om duurzame energie: de coöperatie heeft circa 800 leden en is actief in diverse lokale energieprojecten. Denk aan eigen zonneparken maar ook het aanbieden van elektrische deelauto’s. Paul Stolte van LochemEnergie: “Tot ons grote genoegen vonden wij een sterke nieuwe samenwerkingspartner in Greenchoice. Een deel van onze leden was al klant bij Greenchoice en daar hoorden we goede geluiden over. Ook vroegen we andere coöperaties naar hun ervaringen met Greenchoice. De inzet en bijdrage van Greenchoice als vaste partner kunnen we goed gebruiken om meer nieuwe duurzame lokale projecten te starten.”

Flexibele daadkracht
Greenchoice heeft de flexibiliteit en slagkracht om LochemEnergie, dat voornamelijk draait op vrijwilligers, verder te helpen ontwikkelen. Onder meer door actief ondersteunen bij leden- en klantwerving, verzorgen van de administratie voor huidige Lochemse Energieprojecten en het samen realiseren van nieuwe projecten in de hele gemeente  Lochem. Met als doel samen de transitie naar 100% duurzame energie en een schonere wereld steeds meer te versnellen.

[eroen Vanson, manager Klantprojecten bij Greenchoice] Vijftigste coöperatie
LochemEnergie is de vijftigste coöperatie die zich aansluit bij Greenchoice. Jeroen Vanson van Greenchoice: “Steeds meer coöperaties stappen over op ons omdat wij beter passen bij hun organisatie en hun beeld van de toekomst dan conventionele leveranciers. Voor ons is LochemEnergie een geweldige aanwinst. LochemEnergie timmert al jaren aan de weg en heeft lokaal en landelijk al veel gedaan voor de energietransitie naar decentraal en duurzaam. In lijn met onze strategie ‘Duurzaam Dichtbij’ werken we graag met hen aan nog meer lokale energieprojecten in Lochem en omgeving. We zijn allebei ervaren partijen, dat klikt heel erg goed. Onze gecombineerde expertise kan bovendien ook erg nuttig zijn voor andere coöperaties.”

Foto: Jeroen Vanson, manager Klantprojecten bij GreenchoiceDeel: ' Nu 50 coöperaties bij Greenchoice LochemEnergie sluit zich aan '
Lees ook