25 specialisten over het onderwijs van morgen


Interviewboek 'Nu leren voor morgen'

MIDDELBEERS, 20090115 -- Het onderwijs staat momenteel voor een pittige opdracht. Uit vier windrichtingen komen er spannende ontwikkelingen op de leraar en diens collega's af: een ander type leerling; een andere toekomst om die leerling op voor te bereiden; nieuwe wetenschappelijke kennis over leren en het brein en nieuwe technologien die het leren stimuleren en ondersteunen.

In 'Nu leren voor morgen' gaat journalist Erno Mijland in gesprek met 25 specialisten die met deze verschillende ontwikkelingen in het vizier tot een bijzondere visie op leren en onderwijs zijn gekomen, zoals onderzoekers, een filosoof, trendwatchers, een marketingdeskundige, een web 2.0-deskundige en een bestuurder. Hun boodschap kan de leraar en manager in het hedendaagse onderwijs inspireren en houvast geven om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan. Ook ouders vinden in het boek aanknopingspunten om mee te denken met school of meer bewust te kiezen voor scholen met een visie op het onderwijs van morgen.

Aan het woord komen: Adjiedj Bakas - Frans Meijers - Marc Vermeulen - Rob Creemers - Doekle Terpstra - Ton van Haperen - John Hattie - Coen Free - Jan Klaasen - Luc Stevens - Berthold Gunster - Ad Verbrugge - Jeroen Boschma - Mathieu Weggeman - Wim Veen - Jan Ruigrok - Martine Delfos - Kirsten Cuppen - Peter Nikken - Pierre Gorissen - Margreet van den Berg - Piet Kommers - Rob Martens - Frank Janssen - Justine Pardoen.

De teksten in `Nu leren voor morgen' verschenen eerder in de onderwijsbladen COS, Talent en Vector.

Lezers over 'Nu leren voor morgen':
"De interviews hebben me geboeid van de eerste tot en met de laatste bladzijde. Interessante gesprekken met mensen, ook van buiten het onderwijs, die behartenswaardige uitspraken doen."
(Ans Buys, directeur Fontys Lerarenopleiding Tilburg)

"Wat een voortreffelijk boekje. (...) Veel inspirerende en uitdagende uitspraken in het heel leesbare boekje zijn me uit het hart gegrepen, zoals het pleidooi om leerlingen in het vo te leren omgaan met onzekerheden door ze te leren reflecteren."
(Tom van der Geugten, docent aan de Fontys Lerarenopleiding Tilburg)

Over de auteur
Erno Mijland (1966) studeerde in 1989 af aan de Fontys Lerarenopleiding Tilburg in de vakken Nederlands en Engels. Hij werkte bijna 15 jaar voor Fontys, onder andere als docent. Sinds 2008 is hij zelfstandig ondernemer in teksten, workshops, presentaties en trainingen.
Van Mijland verschenen, ook in samenwerking met andere auteurs, boeken over creativiteit, het onderwijs, loopbaan, dementie en design en een interviewboekje met levensverhalen van mensen met een verstandelijke beperking. Meer informatie: www.ernomijland.com.

Bestelinformatie
'Nu leren voor morgen' is uitgegeven bij Garant (ISBN: 978-90441-2422-4). Het boek is o.a. te bestellen op www.garant.be of rechtstreeks bij de auteur (meer informatie op www.ernomijland.com).


Bestellen:

Nu leren voor morgen / druk 1
Nu leren voor morgen / druk 1
Erno Mijland

Deel: ' Nu leren voor morgen 25 specialisten over het onderwijs van morgen '
Lees ook