NUMICO

Numico sluit contant bod op aandelen GNC af

Royal Numico n.v. sluit contant bod op aandelen GNC af

ZOETERMEER (Nederland), 6 augustus - Royal Numico N.V. ('Numico') (Amsterdam: NUTV) maakte vandaag het verstrijken bekend van zijn eerder aangekondigde contant bod om alle uitstaande gewone aandelen - met een nominale waarde van 0,01 Amerikaanse dollar per aandeel - van General Nutrition Companies, Inc. ('GNC') (Nasdaq: GNCI) te kopen tegen het bedrag van 25,00 dollar per aandeel, netto aan de Verkoper in contanten, zonder enige intrest daarop. Het bod werd uitgebracht via de onrechtstreekse 100% dochteronderneming van Numico, Numico Investment Corp.

Het bod op de aandelen verstreek, volgens de planning, om middernacht op 5 augustus 1999 (plaatselijke tijd in New York).

Op het tijdstip van het verstrijken van het bod waren - op basis van informatie die werd verstrekt door de depositaris voor het bod - ongeveer 63.136.906 aandelen (bij benadering 92,8 procent van de uitgegeven en uitstaande gewone aandelen) geldig ingeschreven voor het bod en niet teruggetrokken. Onder de voor het bod ingeschreven gewone aandelen waren ongeveer 3.136.125 aandelen die waren ingeschreven overeenkomstig berichten van gegarandeerde levering ('Notices of Guaranteed Delivery'). Overeenkomstig de voorwaarden van het bod aanvaardde Numico alle geldig aangeboden en niet teruggetrokken gewone aandelen en zal de onderneming onmiddellijk betalen voor die aandelen. Numico zal de overblijvende uitstaande gewone aandelen van GNC verwerven na de fusie van de Numico Investment Corp. met GNC. Ingevolge de fusie zullen de resterende uitstaande gewone aandelen (behalve de aandelen die eigendom van GNC zelf zijn of die in handen zijn van aandeelhouders die gebruik maken van hun recht om te weigeren ) worden geconverteerd in het recht om 25 dollar in contanten te ontvangen, zonder intrest. Op die manier wordt GNC een onrechtstreekse 100% dochteronderneming van Numico.

Royal Numico N.V. (https://www.numico.com/), met hoofdzetel in Zoetermeer, is een holdingvennootschap van een groep van toonaangevende bedrijven in de sector van de gespecialiseerde voeding, waaronder Nutricia, Milupa en Cow & Gate. Numico richt zich voornamelijk op de ontwikkeling, fabricage en verkoop van gespecialiseerde voedingsproducten op basis van medisch-wetenschappelijke concepten met een hoge toegevoegde waarde. De onderneming werkt in meer dan veertig landen, waaronder belangrijke markten in Europa (inclusief Rusland), Turkije en de landen rond de Stille Oceaan, van China tot Nieuw Zeeland. Voor het boekjaar tot 31 december 1998 haalde Numico een netto verkoopcijfer van 1,84 miljard Amerikaanse dollar en een bedrijfswinst van 245 miljoen dollar.

General Nutrition Companies, Inc. (www.gnc.com), met hoofdzetel in Pittsburgh (Pennsylvania, V.S.), is de enige over het hele land actieve detailhandelaar in voedingssupplementen (vitaminen en mineralen), sportvoeding en kruidenproducten, en is ook een toonaangevend leverancier van producten voor persoonlijke verzorging, fitness en andere producten in verband met gezondheid. De producten van de onderneming worden verkocht door een netwerk van 4.203 handelszaken die werken onder de naam 'General Nutrition Center', 'Health & Diet Center' en 'GNC Live Well'. Van deze winkels zijn er
2.726 in handen van de onderneming zelf, en 1.477 ervan werken onder franchise. In alle vijftig de staten van de V.S. zijn winkels van de onderneming gevestigd, en ook in Puerto Rico en 25 andere landen. Voor het boekjaar dat afliep op 6 februari 1999 haalde GNC een netto inkomen van 1,42 miljard Amerikaanse dollar en een nettowinst van ongeveer 91,0 miljoen dollar.

Dit persbericht is geen bod om effecten te kopen, en mag evenmin worden beschouwd als een poging mensen te overhalen hun effecten te koop aan te bieden. Het bod voor de aankoop van aandelen gebeurt uitsluitend via de 'Offer to Purchase', gedateerd 9 juli 1999, en de daaraan verbonden 'Letter of Transmittal' die werd verzonden aan de aan de aandeelhouders. Dit bod gebeurt niet aan houders van gewone GNC aandelen in rechtsgebieden waar het uitbrengen van dergelijk bod of het aanvaarden ervan niet in overeenstemming met de wet zou zijn (en inschrijvingen op het bod door of in naam van aandeelhouders uit dergelijke rechtsgebieden worden dan ook niet aanvaard). In rechtsgebieden waar de wetgeving op de effectenhandel, de wetgeving betreffende de werking van beleggingsmaatschappijen ('blue sky laws') of andere wetten vereisen dat een dergelijk bod wordt uitgebracht door een erkende makelaar, moet men dit bod beschouwen als zou het zijn uitgebracht in naam van Numico door J.P. Morgan Securities Inc. of door een of meerdere makelaars die zijn erkend onder de wetgeving van het rechtsgebied in kwestie. Extra exemplaren van de betreffende documenten kunt u verkrijgen door contact op te nemen met J.P. Morgan Securities Inc., de 'Dealer Manager', op tel.: +1 212-648-6926 of bij MacKenzie Partners, de 'Information Agent', op tel.: +1 800-322-2885.

BRON Royal Numico N.V.

Contactpersoon: Klaas de Jong van Royal Numico N.V., tel.: +31-79-353-9028 of via e-mail: klaas.dejong@numico.com; ofwel, voor de media: Edward Nebb, tel. +1 212-445-8213, of Lavine Surtani, tel. +1 212-445-8262 of via e-mail: lsurtani@bsmg.com, beide laatsten van BSMG Worldwide, voor Royal Numico N.V./ /Websites: https://www.numico.com https://www.gnc.com/

09 aug 99 10:10

Deel: ' Numico sluit contant bod op aandelen GNC af '




Lees ook