Nuon

Persberichten

Nuon start proef met breedband internet via het stopcontact

Nuon introduceert op korte termijn powerline communicatie in Nederland. Powerline is een veelbelovende nieuwe breedband technologie die snel en efficiënt internet via het stopcontact mogelijk maakt.

Powerline communicatie functioneert al in verschillende Europese landen, waaronder Duitsland en Spanje. Vanwege specifieke technische omstandigheden was het tot dusverre niet mogelijk powerline op grote schaal via het Nederlandse elektriciteitsnet aan te bieden. Omdat de technologie zich het afgelopen jaar snel heeft ontwikkeld ziet Nuon mogelijkheden om powerline in de Nederlandse situatie toe te passen.

Met Powerline krijgen klanten van Nuon de mogelijkheid om zonder extra voorzieningen in de woning via elk stopcontact met minimaal dezelfde snelheid te internetten als ADSL of kabel. Powerline kan daarnaast door meerdere gebruikers binnen dezelfde woning tegen dezelfde prijs worden gebruikt, terwijl dat met de bestaande internetverbindingen vaak moeilijk is of alleen te realiseren tegen hoge extra kosten.

Voordat Nuon besluit om powerline breed in de markt aan te bieden, wordt het getest bij 250 huishoudens in de Arnhemse wijk Rijkerswoerd. Nuon weet zich bij de test gesteund door de Rijksdienst voor het Radioverkeer. De test start de komende zomer en zal naar verwachting in Februari 2002 worden afgerond. De test heeft ten doel om de technische haalbaarheid definitief vast te stellen en terugkoppeling te krijgen van klanten over de kwaliteit en inhoud van de diensten die powerline biedt.

Deel: ' Nuon start proef met breedband internet via stopcontact '
Lees ook