Nutreco NV

Boxmeer, 17 juli 2001

NUTRECO BENOEMT CEES VAN RIJN TOT CHIEF FINANCIAL OFFICER

Nutreco Holding N.V. maakt bekend dat de heer Cees J.M. van Rijn (54) per 1 oktober a.s. in dienst zal treden als Chief Financial Officer. Hij volgt de heer Theo van der Raadt op, die per 1 juli Voorzitter van de Directie van Ahrend N.V. is geworden. De procedures tot de benoeming van de heer Van Rijn als Lid van de Raad van Bestuur zijn gestart.

De heer Van Rijn, die de Nederlandse nationaliteit heeft, vervulde verschillende internationale managementposities bij onder meer Numico, McCain Foods Holland en Sara Lee Meats Europe, waar hij momenteel Chief Financial Officer is.

De Raad van Bestuur van Nutreco bestaat verder uit de heren Wout Dekker (Chief Executive Officer), Hans den Bieman (COO Aquaculture) en Juergen Steinemann (COO Agriculture per 1 oktober aanstaande).

Nutreco Holding N.V.
Nutreco Holding N.V. is een internationale onderneming, met toonaangevende posities in de markten van hoogwaardige voeding voor vee en vis en van viskweek. De grootste activiteiten van de groep bestaan uit de productie van mengvoer voor varkens, pluimvee, rundvee en voer voor zalm en forel en het kweken, verwerken en vermarkten van hoogkwalitatieve zalmproducten. Andere activiteiten van Nutreco zijn de productie van premixen en speciaalvoer, de verwerking van pluimvee en varkens en de fokkerij van varkens- en pluimveerassen. Deze activiteiten zijn onderverdeeld in Nutreco Aquaculture en Nutreco Agriculture. Binnen vijf Business Groups opereren achttien Business Units, met meer dan 90 productie- en verwerkingsfabrieken in 20 landen met in totaal 13.000 medewerkers. Sinds haar beursnotering in juni 1997 heeft Nutreco acquisities afgerond in Nederland, Spanje, Duitsland, Canada, Denemarken, Polen, Chili, Portugal, Frankrijk, Schotland, België, Hongarije, Noorwegen, Australië en de Verenigde Staten. In 2000 bedroeg de omzet van Nutreco EUR 3.126 miljoen. Nutreco is genoteerd aan het officiële segment van Euronext in Amsterdam.


* * * * *

Voor meer persinformatie:
Nutreco Holding N.V., Jurgen Pullens, Investor Relations, telefoon +31 485 589 684 www.nutreco.com

Deel: ' Nutreco benoemt cees van rijn tot chief financial officer '
Lees ook