Nutreco NV

Boxmeer, 13 september 2001

NUTRECO STELT SVEIN RENNEMO AAN ALS LID VAN DE RAAD VAN COMMISSARISSEN

De Raad van Commissarissen van Nutreco heeft het voornemen de heer Svein Rennemo tot lid van de Raad van Commissarissen aan te stellen. Deze aanstelling zal worden voorgelegd aan de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Nutreco Holding N.V. die later dit jaar zal plaatsvinden.

De heer Rennemo, die de Noorse nationaliteit heeft, vervulde verschillende directie- posities bij Statoil en Borealis, waar zijn laatste positie tot 1 april 2001 die van Chief Executive Officer was. Hij is ook Board Member bij Kvaerner ASA en Petoro AS in Noorwegen, Dynea Group in Finland en is lid van de Supervisory Boards van Orkla en Storebrand in Noorwegen.

De Raad van Commissarissen van Nutreco bestaat verder uit Robert Zwartendijk (Nederlander - Voorzitter), Yves Barbieux (Fransman), Louis Ligthart (Nederlander) en Ignacio Galán (Spanjaard).

Nutreco Holding N.V.
Nutreco Holding N.V. is een internationale onderneming, met toonaangevende posities in de markten van hoogwaardige voeding voor vee en vis en van viskweek. De grootste activiteiten van de groep bestaan uit de productie van mengvoer voor varkens, pluimvee, rundvee en voer voor zalm en forel en het kweken, verwerken en vermarkten van hoogkwalitatieve zalmproducten. Andere activiteiten van Nutreco zijn de productie van premixen en speciaalvoer, de verwerking van pluimvee en varkens en de fokkerij van varkens- en pluimveerassen. Deze activiteiten zijn onderverdeeld in Nutreco Aquaculture en Nutreco Agriculture. Binnen vijf Business Groups opereren achtien Business Units, met meer dan 90 productie- en verwerkingsfabrieken in 20 landen met in totaal 13.000 medewerkers. Sinds haar beursnotering in juni 1997 heeft Nutreco acquisities afgerond in Nederland, Spanje, Duitsland, Canada, Polen, Chili, Portugal, Frankrijk, Schotland, België, Hongarije, Noorwegen, Australië en de Verenigde Staten. In 2000 bedroeg de omzet van Nutreco EUR 3.126 miljoen. Nutreco is genoteerd aan het officiële segment van Euronext in Amsterdam.


* * * * *

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met: Nutreco Holding N.V., Dimitri Casteleyn, Communications Manager, telefoon: +31 485 589684 www.nutreco.com

Zoekwoorden:

Deel: ' Nutreco stelt Rennemo aan als lid van de RvC '
Lees ook