NutriCount Online: Nieuw programma voor berekenen van voedingswaardes


IJSSELSTEIN, 20130903 -- Vanaf nu is het berekenen van voedingswaardes van recepten of dagmenu’s eenvoudiger dan ooit. Want nu is er NutriCount Online! Met dit webbased programma, speciaal voor professionals, kan men eenvoudig berekenen hoeveel calorieën, macro- en microvoedingsstoffen er in recepten of dagmenu’s zitten. Nutricount Online is ontwikkeld door de voedingskundigen van Scriptum communicatie over voeding. Zij hebben veel ervaring op het gebied van voedingswaardeberekeningen. Een licentie voor het programma is aan te schaffen via www.Nutricount.nl.

Diëtisten, voedingskundigen, gewichtsconsulenten, artsen, studenten Voeding en Diëtetiek…. iedereen die inzicht wil hebben in de exacte voedingswaarden van recepten of menu’s kan met NutriCount Online aan de slag. NutriCount Online geeft niet alleen de waarden van energie en macronutriënten weer, maar presenteert ook de analyses van alle microvoedingsstoffen. NutriCount Online werkt met de nieuwste gegevens van het Nederlandse Voedingsstoffen (NEVO) bestand van het RIVM.  Dit bestand is binnen elke licentie van NutriCount online verder aan te vullen met eigen voedingswaardegegevens. Zo kan men zelf analyses van merkartikelen of eigen receptuur toevoegen aan de database.

Online
NutriCount Online werkt - zoals de naam al zegt - online. Het enige wat nodig is, is een gebruikerslicentie. Deze licentie geeft toegang tot het programma. Het is mogelijk om samen met collega’s binnen één licentie met het programma te werken en zo toegang te hebben tot elkaars berekeningen.

De ontwikkelaars
Scriptum communicatie over voeding is een communicatieadvies- en tekstbureau met 5 professionele tekstschrijvers met écht verstand van voeding. Allen hebben een gedegen voedingskundige of biochemische opleiding en jarenlange werkervaring. Binnen Scriptum communicatie over voeding worden veel voedingswaardeberekeningen gedaan. Scriptum berekent bijvoorbeeld de receptuur voor veel bekende culinaire tijdschriften en kookboeken. En dag- en weekmenu’s worden regelmatig berekend voor opdrachtgevers in de voedingsmiddelenindustrie. Daarom ontstond behoefte aan een goed werkend programma tegen een schappelijke prijs met vele mogelijkheden en groot gebruikersgemak. In samenwerking met Ternair is NutriCount Online ontwikkeld. Dit is een ervaren Nederlandse softwareleverancier, gespecialiseerd in het ontwikkelen van webbased oplossingen.

www.nutricount.nl
www.scriptum-site.nl
www.ternair.com


Deel: ' NutriCount Online Nieuw programma voor berekenen van voedingswaardes '
Lees ook