Nederlandse Vereniging van journalisten

NVJ-Nieuws van 3 december 1999

Spreekuur voor 'freelancers' bij de omroep

Freelancers zijn uitgestorven, zeggen de omroepen. Alles is goed geregeld. In Hilversum werken alleen nog maar echte zelfstandigen met een OVAV-verklaring of flexwerkers. De NVJ betwijfelt dat rooskleurige beeld en belegt daarom voor zelfstandigen en flexwerkers twee bijeenkomsten in het Hilversumse Mediacentrum.
NVJ-secretarissen Thomas Bruning en Irene Konings en NVJ-juriste Petra Oudhoff geven antwoord op alle vragen. Die kunnen gaan over: hoe gaan de omroepen om met de CAO-afspraken rondom flexibel werken? Worden er veel tijdelijke contracten gesloten? Zijn tien maandscontracten vervangen door negen maandscontracten? Wordt de termijn van maximaal drie jaar gebruikt om contracten te beëindigen? Bestaan er nog rariteiten? En bestaan bij de regionale omroepen nog steeds freelancers als verkapte werknemers? Hoe staat het met de hoogte van de betaling?
Voor de zelfstandigen gaat het om vragen als: hoe een OVAV-verklaring te verkrijgen? Moeten er tariefafspraken komen met de omroepen? Wordt er betaald voor hergebruik op internet of de levering van materiaal aan andere omroepen?
De bijeenkomsten worden gehouden van vier tot zes uur 's middags op woensdag 8 december in de Marconizaal van het Mediacentrum en dinsdag 14 december in zaal 6 van het Videocentrum op het Mediapark te Hilversum.

Deel: ' NVJ spreekuur voor 'freelancers' en flexwerkers bij omroepen '
Lees ook