politie noord- en oost gelderland

 |   |nw-veluwe - controles bij wegwerkzaamheden succesvol   | 

in september en oktober heeft de politie extra snelheidscontroles gehouden op de n302. er werd aan de weg gewerkt en de politie hield de controles om bij te dragen aan de veiligheid van de wegwerkers. het aantal hardrijders liep na de controleperiode flink terug.


bij de eerste controle op woensdag 1 september bleek ruim 33% van de passanten te hard langs de wegwerkers te rijden. bij één van de laatste controles, op woensdag 6 oktober, was dat 14.4%. het is belangrijk dat automobilisten hun snelheid aanpassen, zodat wegwerkers veilig hun werk kunnen doen.


werkzaamheden

de wegwerkers zijn de afgelopen weken dag en nacht aan het werk geweest om wildrastering aan te leggen op de n302. er is een snelheidsbeperking van kracht tussen de rotonde bij ermelo tot de kruising deventerweg/centuurbaan bij harderwijk. bestuurders mogen gedurende de werkzaamheden geen 80 maar 50 kilometer per uur rijden.


filmpje


op youtube https://www.youtube.com/user/politiegldno is een filmpje geupload over een eerdere controleperiode (2009/begin 2010) bij wegwerkzaamheden op de n302.


einde bericht


-----------------------

(

(---- --


Deel: ' NW-Veluwe - Controles bij wegwerkzaamheden succesvol '


Lees ook