ikon

p e r s b e r i c h t

oba live op radio 5

ikon

dinsdag 7 juni 2011

19.00-20.00 uur

talkshow met gasten, discussies en live muziek rechtstreeks vanuit de oba (openbare bibliotheek) in amsterdam. presentatie: jurgen maas.


* hoofdgast: cees grimbergen

in rondom 10, het boek blikt journalist en presentator cees grimbergen terug op elf bewogen televisiejaren. hij analyseert aan de hand van een aantal uitzendingen in hoeverre rondom 10 heeft bijgedragen aan het maatschappelijk debat. heeft het programma kijkers anders doen denken en voor meer wederzijds begrip gezorgd?


*op de zeepkist: pieter derks, die door het land toert met zijn voorstelling 'het werd ook wel eens tijd'.


*de kwestie: oost west, thuis best

in india dromen jongeren ervan om te emigreren naar het westen. de film 'living like a common man' volgt een groepje indiase jongeren die in londen wonen. ze komen uit welvarende middenklassenfamilies in gujarat maar hebben nu laagbetaalde en veelal illegale baantjes. wat blijft er over van hun dromen? een gesprek met filmmaker en antropoloog mario rutten.

volg ons nu ook op twitter: #obalive

oba live: elke werkdag van 19.00-20.00 uur, afwisselend verzorgd door ikon en human. actuele inhoud: www.obalive.nl

oba live is ook te zien op themakanaal spirit 24. kijk voor meer informatie en uitzendtijden op: www.spirit24.nl

neem voor meer informatie contact op met mieke spaans, eindredacteur oba live tel. 06-10962471 mieke.spaans@ikon.nl. u bent van harte welkom bij de live uitzending. opgave vooraf is niet nodig.


Zoekwoorden:

Deel: ' OBA Live met Cees Grimbergen 7 juni 2011 '
Lees ook