Obbink winnaar 2016 in Consumentenelektronica


Nationale Business Succes Award 2016: iedere zondag op RTL7 om 13:55 uur

Rotterdam, 20160404 -- Obbink BV is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot winnaar 2016 in de Consumentenelektronicabranche. Zij heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming, met een zeer sterke positionering. ‘Obbink weet haar uitgebreide kennis van elektronica en witgoed uitstekend te combineren met een innovatieve aanpak, waardoor zij zeer hoog scoort op klanttevredenheid.’

‘Al meer dan 80 jaar een ster in elektronica’. Obbink BV is formeel opgericht in 1993, maar vindt haar oorsprong al in 1934 met de opening van een eerste winkel in Winterswijk. In de loop der tijd is de onderneming flink uitgebreid en heeft zij, vanaf het eind van de jaren zestig, stapsgewijs een aantal vestigingen in de directe omgeving geopend. Op dit moment voert het bedrijf 6 winkelvestigingen door de hele Achterhoek: in Aalten, Borculo, Eibergen, Lichtenvoorde, Ruurlo en nog altijd Winterswijk. Obbink telt circa 90 medewerkers.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Obbink BV een stabiele, vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen gaat behalen. ‘Innovatie is het sleutelwoord bij Obbink, want zij is continu bezig haar producten en diensten te verbeteren en zo goed mogelijk af te stemmen op de wensen van de klant. De onderneming staat bekend als een betrouwbare, meedenkende partner die klanten uitstekend weet te adviseren over de aanschaf van elektronica en witgoed.’

Eigen service- en reparatiedienst

De jury prijst met name haar eigen service- en reparatiedienst. Op het Obbink Service Center staan 20 monteurs met jarenlange ervaring klaar om problemen met aangekochte apparaten te verhelpen. Naast algemene technische productkennis heeft ieder een specialisatie in witgoed (drogers, vaatwassers, wasmachines etc.), computers (laptops, desktops, netwerken), telecom, klein huishoudelijk, audio of video. Zelfs als de klant het apparaat elders gekocht heeft, kunnen ze toch voor reparatie bij Obbink terecht.

‘De grote kracht van Obbink is haar grote klant- en servicegerichtheid’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie. ‘In een tijd waarin steeds meer winkels kopje onder gaan en niet kunnen opboksen tegen de webshops van nu, weet Obbink zich te handhaven door een meer dan uitstekende service te verlenen. De klanten vriendelijk bejegenen, ze van uitstekend advies voorzien, behulpzaam zijn bij problemen of klachten, eventueel defecte apparatuur snel en vakkundig repareren door eigen, geschoolde technici en monteurs en eventueel een leenapparaat ter beschikking stellen – het zijn allemaal zaken die Obbink met succes toepast en daarmee een trouwe schare klanten aan zich weet te binden.’

‘Gedrevenheid, passie, innovatievermogen, durf en visie, plus een sterke focus op de klant maken van deze onderneming de terechte branchewinnaar!’, aldus de Nominatiecommissie.

Meer informatie: www.obbink.nl

Over het Nationale Business Succes Award Instituut

Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2016), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in januari en wekelijks tot einde 2016 te volgen op RTL 7, zondags om 13:55 uur.


Deel: ' Obbink winnaar 2016 in Consumentenelektronica '
Lees ook