Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

Hoenderloo (gem. Apeldoorn), Krimweg Op woensdag 26 februari omstreeks 17.30 uur, kwam er via een passant een melding bij de politie binnen dat mannen met bivakmutsen gewapend met geweren waren gesignaleerd in de nabijheid van de plaatselijke Rabo-bank.

De politie die de melding zeer serieus nam is direct voorzien van kogelwerende vesten en met diverse voertuigen terplaatse gegaan. Men sloot alle wegen naar het dorp Hoenderloo af en signaleerde even later op de Krimweg de drie "gemaskerde" mannen die inderdaad voorzien waren van geweren. Besloten werd de daarvoor geldende procedure toe te passen en de politiemensen namen dan ook de daarvoor geldende regels in acht. De mannen werden onopvallend benaderd en onder schot genomen. Hierna werd aan hen kenbaar gemaakt dat zij omsingeld waren en aan alle bevelen gevolg moesten geven hetgeen zij ook direct deden. Enige minuten later bleek het hier echter te gaan om drie militairen van de Natres die op de Veluwe bezig waren met een oefening. De schrik zat er bij de politie en zeker ook bij de drie militairen goed in.

Het voorval is direct besproken met de leiding van de luchtmobiele brigade en de Koninklijke Marechaussee. Dit om een gebeurtenis als bovenstaand in de toekomst te voorkomen.

Einde bericht.

Rein Brummel 06-51984364

Zoekwoorden:

Deel: ' Oefenende militairen zorgen voor veel onrust in Hoenderloo '
Lees ook