Oerlikon opnieuw bovenaan in “10 BEST” onderzoek

Bedrijf maakt comeback van het jaar en is topster van klantenrankings

BALZERS, Liechtenstein--(BUSINESS WIRE)-- 20110518 --

De resultaten van het jaarlijkse “10 BEST” klantenonderzoek van VLSI Research zijn bekend – en Oerlikon Systems heeft gewonnen in de categorie van de “Beste kleine leveranciers van waferverwerkingsapparatuur”. Het bedrijf is #1 van de leveranciers, en behaalde de tweede plaats in de sector “Leveranciers met focus op chipproductieapparatuur”. Deze resultaten verbeteren in belangrijke mate de vorige rankings van de Zwitserse leveranciers van vorig jaar – ook al een record!

“Wij feliciteren Oerlikon Systems met deze welverdiende prijs,” onderschrijft Risto Puhakka, president van VLSI Research. “De klanten van uw bedrijf hebben op Oerlikon gestemd en het erkend als een van de besten onder ons in de categorie voor “Best Small Supplier of Wafer Processing Equipment”, waarbij het naar een 2de algemene plaats geklommen is onder de “Focused Suppliers of Chip Making Equipment” – het beste resultaat ooit door u gemaakt.”

Het jaarlijkse onderzoek van de “10 BEST” prijzen voor klantentevredenheid voor waferverwerkingsapparatuur wordt uitgevoerd door VLSI Research, Inc. Aan het onderzoek van dit jaar namen meer dan 165 apparatuurleveranciers deel. Het onderzoek voor de “10 BEST” is op grote schaal erkend in de sector van semigeleiders, en betekent een geldige maatstaf van productkwaliteit en bedrijfsperformance. Het is gebaseerd op klantentevredenheid in 13 ondervraagde categorieën, variërend van de werking van apparatuur tot klantendienst.

Bevestiging van een fantastisch jaar

“Het is ongelooflijk maar Oerlikon is er met haar behaalde resultaten in de 2011 VLSI survey in geslaagd onze recordresultaten van vorig jaar te verslaan. Dit is een enorme motie van vertrouwen voor onze klanten,” aldus Alber Koller, Head of Semiconductors bij de Business Unit Oerlikon Systems. “De resultaten van dit onderzoek geven hier een duidelijke bevestiging van en weerspiegelen het succes van de producten en diensten van Oerlikon; wij bevinden ons midden in een fantastisch jaar. Dit allemaal dankzij het vertrouwen dat onze klanten in ons stellen. Dank u wel!”

De resultaten van de VLSI survey bekronen een jaar waarin Oerlikon belangrijke veranderingen heeft doorgemaakt. Er werd naar nieuwe beleggers gezocht en ook het uitvoerende management team werd gereorganiseerd. Nu met een solide en veilige financiële basis, heeft de markt zich hersteld naar een winstgevende en stabiele groei.

Consistente top-performer

Oerlikon (SIX:OERL), een permanente uitblinker in het jaarlijkse VLSI-onderzoek, behoort voor de 4de opeenvolgende keer tot de “BEST 10” van de “Best Small Supplier of Wafer Processing Equipment”. Na vele jaren van voortdurend betere rankings (en na deze categorie al in 2010 te hebben gewonnen), is het bedrijf weer nummer #1 in 2011. Oerlikon behoorde tot de winnende resultaten in deze categorie met een algemene #2 plaats in de uiterst concurrerende “Focused Supplier of Chip Making Equipment” categorie; deze categorie beslaat alle sectoren van de semi-geleiderindustrie: waferverwerking, montage, verpakking, testen, etc.

“Onze nieuwe missieverklaring onderstreept het belang een betrouwbare zakenpartner wereldwijd te zijn, waarbij door vernieuwende industriële oplossingen de lat steeds hoger ligt,” voegt Andreas R. Dill, CEO van het Segment Advanced Technologies hieraan toe. “De meest recente VLSI- onderzoeksrankings – en de weerklank hiervan bij onze klanten – geven weer dat wij onze focus precies aan het richten zijn.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Oerlikon Systems
Sven E. Jarby
Hoofd Marketing & Communications
T +423 388 4878
F +423 388 5426
sven.jarby@oerlikon.com
of
Burkhard Boendel
Hoofd Corporate Communications
T +41 58 360 96 05
F +41 58 360 91 93
pr@oerlikon.com

www.oerlikon.com

Ticker_symbol SWX:OERL
ISIN CH0000816824

Deel: ' Oerlikon opnieuw bovenaan in “10 BEST” onderzoek '


Lees ook