PERSBERICHT

Off-Road '99, 2 en 3 oktober

ROSMALEN– Het geluid van grommende motoren voert zaterdag 2 en zondag 3 oktober de boventoon op autopretpark Autotron en Adventure World Beekse Bergen. Het voor velen als muziek in de oren klinkende geluid wordt geproduceerd door krachtige vierwiel aangedreven auto’s waarvan de eigenaren deelnemen aan het spectaculaire evenement Off Road ’99.

Frontera’s, Vitara’s, Fun Cruisers, Defender’s, Pajero’s, Jeeps, Patrols, Landrovers, noem de bekende 4x4-modellen op en ze zijn in het eerste weekend van oktober op Autotron en Adventure World te vinden. De off-road-happening trekt al jaren ruim duizend bezitters van een 4x4-voertuig naar het Brabantse land. De deelnemers zijn te verdelen in twee groepen: zij die deelnemen aan de strijd om de Off Road Trophy en zij die van de uitgelezen kans gebruik maken om met hun krachtpatser eens een keer van de openbare weg af te gaan. De praktijk wijst immers uit dat slechts tien procent van de all-wheel-drive voertuigen zich met enige regelmaat in het terrein begeeft. Off Road ’99 is dé gelegenheid bij uitstek om – ook voor beginnende terreinrijders – ieders stuurmanskunst te tonen en de beschikbare pk’s eens flink aan te spreken.

Zowel op Autotron als Adventure World Beekse Bergen worden parkoersen uitgezet voor gevorderden en beginners. Dit gebeurt in samenwerking met o.a. de N.T.A. (Nederlandse Terreinsport Associatie). Op het gevorderden parkoers kan de geoefende terreinrijder demonstreren of hij de pk’s onder controle heeft, terwijl op de wat eenvoudigere baan de beginnende off-road’er zich de eerste beginselen van deze tak van autosport eigen kan maken.
Overigens ook voor wie niet over een 4x4-auto beschikt, is een bezoek aan het evenement meer dan de moeite waard. Diverse importeurs stellen namelijk demonstratie auto’s ter beschikking waarmee het traject kan worden afgelegd. Daarnaast is het voor niet-ingewijden gewoon ontzettend leuk om naar de verrichtingen van de deelnemende chauffeurs te kijken.

Veel bekijks trekt elk jaar de sportieve strijd om de Off Road Trophy. Op Autotron en Adventure World moeten verschillende proeven worden uitgevoerd. Daarbij komt het de ene keer aan op pure snelheid en kracht, terwijl het bij een ander onderdeel juist gaat om voertuigbeheersing. Een deskundige jury beoordeelt de proeven en komt na veel optellen, aftrekken, delen en vermenigvuldigen tot een eindklassement. De eerste prijswinnaar wordt uitgeroepen tot Off Road Kampioen 1999.
Deelname aan het evenement kost 65 gulden. Voor dit bedrag ontvangt de inschrijver vier toegangskaarten voor Off Road. De kaarten geven tevens toegang tot het veelzijdige autoattractiepark Autotron en Adventure World Beekse Bergen.

Als extra attractie wordt de bezoeker/deelnemer de mogelijkheid geboden kennis te maken de quad-sport en met het rijden in sand-buggy’s. Verder worden demonstraties trail-rijden verzorgd.

Tussen Rosmalen en Beekse Bergen v.v. is een leuke route uitgezet die aan de hand van in de rallysport bekende
'bolletje-pijltje'-aanwijzigingen gereden kan worden. Dit nieuwe onderdeel van het evenement maakt het extra aantrekkelijk om beide parken te bezoeken.

Belangstellenden kunnen zich vanaf nu telefonisch en via de fax aanmelden. Het telefoonnummer van de Off Road ‘99-organisatie is 073 6293240, het faxnummer 073 6293290.

Autotron en Adventure World Beekse Bergen zijn zaterdag 2 en zondag 3 oktober geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Niet-deelnemers betalen voor een toegangskaartje ƒ. 19,50 , kinderen 4 tot en met 12 jaar ƒ. 17,50.

Rosmalen, augustus 1999

Deel: ' Off-Road '99 in Autotron en Adventure World Beekse Bergen '
Lees ook