Overname breidt de aanwezigheid van Office Depot op de markt uit; biedt een platform voor groei

Overname breidt de aanwezigheid van Office Depot op de markt uit; biedt een platform voor groei

BOCA RATON, Florida (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20110111 --

Office Depot (NYSE:ODP), een toonaangevend wereldwijde leverancier van kantoorbenodigdheden en -diensten, maakte vandaag bekend dat het bezig is met de overname van Svanströms Gruppen (Frans Svanström & Co AB), een Zweeds kantoorartikelenbedrijf. De transactie is afhankelijk van goedkeuring door de Zweedse mededingingsautoriteit.

Svanströms Gruppen is sinds 1997 eigendom van Mellby Gård Industri AB. Gedurende deze tijd heeft Svanströms zich uitgebreid door middel van een groot aantal overnames op de Zweedse markt voor kantoorbenodigdheden, onder andere van Wettergrens (gevestigd te Göteborg) en Killbergs (gevestigd te Helsingborg).

“Svanströms heeft een succesvolle historie van meer dan 150 jaar in de sector”, aldus Åke Norström, Country Manager voor Office Depot in Zweden. “Het is een perfecte aanvulling op de bestaande Zweedse activiteiten van Office Depot, en de overname zal de concurrentiepositie van Office Depot in de Scandinavische landen ten goede komen.”

Wij zijn van mening dat Svanströms ervan zal profiteren dat zij deel gaat uitmaken van Office Depots wereldwijde organisatie”, aldus Rune Andersson, Voorzitter van Mellby Gård Industri AB. “Dit zal helpen bij het uitbreiden van onze relaties met in Zweden gevestigde multinationale ondernemingen en bij het gebruik maken van de productsourcing en inkoopexpertise van beide entiteiten doordat Svanströms deel zal gaan uitmaken van een veel groter internationale entiteit.”

Office Depot trad in 2004 voor het eerst tot de Zweedse markt toe door middel van een strategische alliantie met AGE Kontor & Data AB, een van de toonaangevende leveranciers voor kantoorbenodigdheden in de regio. In 2008 heeft Office Depot AGE het bedrijf Kontor & Data AB (nu Office Depot Sverige AB genaamd) overgenomen, waardoor 13 winkels en een contractbedrijf aan de mondiale voetafdruk van het bedrijf werden toegevoegd.

Door de overname van Svanströms Gruppen kan Office Depot zijn Europese activiteiten blijven laten groeien en het bedrijf positioneren als een van de toonaangevende multi-channel-bedrijven voor kantoorbenodigdheden in Zweden.

“We zijn succesvol in deze markt en zien een groot potentieel voor verdere groei in deze regio”, aldus Charlie Brown, voorzitter van de Internationale Afdeling van Office Depot. “De overname van Svanströms koppelt de wereldwijde middelen van Office Depot met het plaatselijke talent, de marktkennis en de middelen van Svanströms, zodat we zowel onze plaatselijke als Europese zakelijke klanten een geïntegreerde oplossing voor al hun kantoorbehoeften kunnen aanbieden.”

De combinatie van Svanströms' initiatieven voor productsourcing en de gerenommeerde merken van de groep hebben ertoe bijgedragen dat zij in 2009 door de internationale organisatie voor kantoorartikelen OPI tot “Reseller van het Jaar” is uitgeroepen.

Over Office Depot

Iedere dag zorgt Office Depot zakelijk voor miljoenen klanten over de hele wereld. Via 1600 wereldwijde winkels, een toegewijd verkoopteam, kwalitatief hoogstaande catalogi en e-commerce activiteiten ter waarde van $4,1 miljard levert Office Depot producten en diensten aan zijn klanten, van de plaatselijke winkel op de hoek tot aan bedrijven in de Fortune 500. Office Depot heeft een jaarlijkse omzet van ongeveer $12,1 miljard en heeft wereldwijd ongeveer 41.000 mensen in dienst. Het bedrijf levert meer kantoorartikelen en -diensten aan meer klanten in meer landen dan welk ander bedrijf ook, en verkoopt momenteel in 53 landen rechtstreeks aan klanten of via gelieerde ondernemingen.

Gewone aandelen Office Depot zijn genoteerd aan de New York Stock Exchange onder het symbool ODP. Aanvullende persinformatie is te vinden op: https://mediarelations.officedepot.com en https://socialpress.officedepot.com.

Over Svanströms Gruppen

Svanströms Gruppen is een toonaangevende leverancier van kantoorbenodigheden en -diensten en bestaat uit drie ketens: Svanströms, Wettergrens en Killbergs. Samen vormen deze bedrijven het oudste bedrijf binnen de sector, met een bedrijfsgeschiedenis van meer dan 150 jaar. Svanströms Gruppen is eigendom van Mellby Gard Industri AB. De juridische naam is Frans Svanströms & Co AB, het moederbedrijf van de Svanströms Groep, voorheen ESSELTE Svanströms.

Over Mellby Gard AB

Mellby Gard AB, moederbedrijf van de Mellby Gard Group, is in 1986 door Rune Andersson opgericht en is gevestigd te Malmö, Zweden. Melly Gard AB is, via zijn dochterondernemingen en investeringen, actief op het gebied van chemicaliën voor waterzuivering, systemen voor parkeren op straat, afdichtingsoplossingen, dameskleding, landbouwmateriaal, prefab woningen, kapitaalbeheer en andere activiteiten. Meer informatie over de Mellby Gard Group is te vinden op www.mellby-gaard.se.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Office Depot
Brian Turcotte, +1 561-438-3657
Beleggersrelaties
Brian.Turcotte@officedepot.com
of
Mindy Kramer, +1 561-438-4276
Public Relations

Mindy.Kramer@officedepot.com

ISIN US6762201068

Deel: ' Office Depot neemt Zweeds Svanströms Gruppen over '
Lees ook