Gemeente Den Haag


27 januari 2000

10 jaar Stella Den Haag en een officiële opening.

Op vrijdag 28 januari verrichten Louise Engering, wethouder van Financiën en Cultuur en Jozias van Aartsen, Minister van Buitenlandse Zaken en eerste voorzitter van Stella Den Haag, de officiële openingshandeling ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Stella Den Haag. Naast het 10-jarig bestaan wordt ook het huidige Stella-theater officieel in gebruik genomen. Stella speelt al vanaf oktober 1997 in dit theater.

Stella Den Haag heeft zich in de afgelopen 10 jaar ontwikkeld tot een jeugdtheater specialist en op dat gebied een indrukwekkende reputatie opgebouwd; zowel nationaal als internationaal. De vele theaterproducties die Stella regisseert worden met en voor jonge mensen gemaakt en worden ook in het Engels, Frans en Duits opgevoerd. Naast de vele optredens in Nederland, geeft Stella Den Haag regelmatig buitenlandse optredens, die over de hele wereld plaatsvinden. De wijze waarop Stella werkt heeft veel belangstelling opgewekt bij de buitenlandse jeugdtheater specialisten, die hiervoor speciaal naar Stella Den Haag komen.

Voor haar werkzaamheden en producties heeft Stella Den Haag in de afgelopen jaren veel nationale en internationale onderscheidingen ontvangen. Volgende maand treedt Stella weer op in New York. De gemeente Den Haag heeft grote waardering voor de internationale reputatie die Stella heeft opgebouwd. Daarmee draagt Stella Den Haag in belangrijke mate bij aan de artistieke en culturele uitstraling van de gemeente Den Haag.

Deel: ' Officiele opening 10 jaar Stella Den Haag '
Lees ook