Gemeente Breukelen


Officiële opening brandweergarage aan de Brouwerij in Breukelen

Maandagavond 3 maart 2003 was het zo ver: de officiële opening van de volledig herbouwde brandweergarage aan de Brouwerij in Breukelen.

De garage biedt onderdak aan drie hulpverleningsdiensten. Niet alleen de brandweer maar ook de politie en de EHBO zijn hier te vinden. Drie organisaties. Opening op de derde dag van het jaar 2003. Geen toeval. Daar is over nagedacht. Een gezamenlijke huisvesting komt de samenwerking ten goede. Daar hebben alle hulpverleners maar zeker ook de inwoners van Breukelen baat bij.

Om 20.00 uur begon het openingsfestijn met toespraken van de heer Dales, als burgemeester tevens eigenaar van de kazerne, gevolgd door de heer Hogendoorn, brandweercommandant van Breukelen, de heer Hettema, wijkteamchef van de politie in Breukelen, Abcoude en Loenen, en de heer Heymerink, voorzitter van de EHBO in Breukelen.

Sta op veiligheid

In een terugblik op de voorgeschiedenis van de bouw maakten verschillende sprekers duidelijk dat het lang niet altijd eenvoudig is gegaan. Maar het resultaat mag er zijn. Daar waren sprekers het over eens. En het biedt een prima uitvalsbasis voor het werken aan een veiliger Breukelen. Dat is een belangrijke opgave waar de politie, de brandweer en de EHBO elk op een eigen manier aan werken. Als het aan de gemeente ligt, wordt het hulpverleningsarsenaal op de Brouwerij uitgebreid met een ambulancepost. Een voorstel van die strekking is bij de provincie ingediend.

Onze samenleving hecht veel waarde aan veiligheid en gemeente en hulpdiensten hebben daarin een belangrijke taak. Net als de landelijke en provinciale overheid.

Dat vond de commissaris van de koningin in Utrecht, de heer mr. B. Staal. Hij verzorgde maandagavond de officiële opening door - buiten staand op een mat met als opschrift "sta op veiligheid" - met één druk op de knop de remisedeuren te openen. Alle dienstvoertuigen van brandweer en politie reden naar buiten en gebruikten kort de sirene. Nu niet om de komst van hulp aan te kondigen maar deze keer als blijk van vreugde.

De kazerne is herbouwd op de plek waar eind 2001 nog een betonnen pand stond dat ernstig verwaarloosd en gedateerd oogde.

Het nieuwe gebouw past uitstekend in de historische sfeer die dit deel van Breukelen ademt. Binnen is duidelijk dat het gebouw aan alle eisen van de moderne tijd voldoet. Alle voorzieningen om de hulpverleners te ondersteunen bij hun werk, zijn aanwezig.

Een resultaat waar Breukelen trots op mag zijn.

Deel: ' Officiële opening brandweergarage aan de Brouwerij in Breukelen '
Lees ook