ING Groep

Persbericht

Amsterdam, 10 juni 2002

Officiële opening ING Direct in Italië

De Italiaanse vestiging van ING Direct wordt vandaag officieel geopend door de heer M. Tilmant, vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van ING Groep. Sinds de lancering in april 2001 heeft ING Direct Italië een gestage groei doorgemaakt. Het bedrijf heeft momenteel meer dan 160.000 klanten en ongeveer EUR 2,6 miljard aan toevertrouwde middelen.

De officiële opening, die wordt gevierd tijdens een feestelijk evenement in de 'Arena Civica' in Milaan, markeert het einde van een zeer succesvolle periode van veertien maanden met een gemiddelde groei van 10.000 klanten per maand en een gemiddeld spaarsaldo per klant van ruim EUR 16.000.

ING Direct is in mei 1997 in Canada van start gegaan en is momenteel eveneens actief in Spanje, Australië, Frankrijk, de Verenigde Staten, Italië en Duitsland (via DiBa). De strategie van ING Direct richt zich op financië ;le dienstverlening in grote, volgroeide markten tegen lage kosten. Klanten krijgen waar voor hun geld en uitstekende dienstverlening via call-centers en internet. Als startproduct gebruikt ING Direct een spaarrekening met een hoog rentetarief, zonder kosten en zonder minimuminleg. Wanneer het klantenbestand een zekere omvang heeft bereikt, worden naast de spaarrekening andere financiële producten aangeboden, zoals hypotheken, beleggingsfondsen, e-brokerage, pensioenen en levensverzekeringen.

Op 31 mei 2002 had ING Direct in totaal 3,8 miljoen klanten en EUR 40 miljard aan toevertrouwde middelen.

Informatie voor de pers:

Dailah Nihot, tel. (020) 541 6516

Zoekwoorden:

Deel: ' Officiële opening ING Direct in Italië '
Lees ook