Gemeente Zoetermeer

Officiële opening PWA Silverdome Zoetermeer

Vandaag, vrijdag 7 juni, 17.15 uur, heeft de heer J. Franssen, Commissaris van de Koningin in de provincie Zuid-Holland, de officiële opening van de PWA (Prins Willem Alexander) SilverDome Zoetermeer verricht.

De PWA SilverDome Zoetermeer is een modern, multifunctioneel evenementen- en sportcentrum met volop mogelijkheden voor beurzen, concerten, schaatsen en andere indoorsporten. Onderdeel van het centrum zijn onder meer een evenementenhal, een overdekte schaatsbaan en een ijshockeyhal die ook kan worden gebruikt voor diverse indoorsporten, concerten en andere evenementen. Uniek in Nederland is de curlinghal met drie banen; de zogenoemde 'sheets'. Het complex wordt het nationale trainingscentrum voor de olympische sporten shorttrack, kunstschaatsen en curling.

De PWA SilverDome is onder meer tot stand gekomen dankzij een bijdrage van 12,5 miljoen gulden (circa 5,7 miljoen euro) van de gemeente Zoetermeer. Dr. L. van Leeuwen, burgemeester van de gemeente Zoetermeer, ging in zijn speech in op de vele mogelijkheden die de PWA SilverDome biedt op het gebied van sport, recreatie en evenementen. "Met de PWA SilverDome bevestigt Zoetermeer zijn positie in Nederland als de gemeente waar het meest en ook het meest grootschalig aan wintersporten kan worden gedaan," aldus burgemeester Van Leeuwen.

8 en 9 juni
Het weekend volgend op de opening staan de eerste evenementen in de PWA SilverDome Zoetermeer op het programma. Zaterdagavond 8 juni wordt het Lions Jazz Festival gehouden met optredens van verschillende prominente artiesten. Zondagmiddag 9 juni kan iedereen in en uit de omgeving van Zoetermeer de nieuwe PWA SilverDome komen bezichtigen. Dit kan van 12.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis.

Laatste wijziging: 7-6-2002

Deel: ' Officiële opening PWA Silverdome Zoetermeer '
Lees ook