Gemeente Albrandswaard


Officiële start zelfstandige basisscholen PortlandRhoon, 3 september 2001

Op 3 september 2001 zijn twee basisscholen aan de Portlandse baan formeel van start gegaan als zelfstandige basisschool. Voor portefeuillehouder onderwijs van de gemeente Albrandswaard, dhr. Euser, was dit aanleiding om aan het begin van het nieuwe schooljaar een bezoek te brengen aan de pc-basisschool Het Lichtpunt en de openbare basisschool Portland.

In augustus 2000 zijn drie basisscholen begonnen met het geven van onderwijs in Portland. Op dat moment was volgens het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschappen de pc-basisschool de enige school die op basis van de prognoses op termijn zou uitgroeien tot een zelfstandige basisschool. In oktober 2000 bleek uit nieuwe prognoses dat ook de openbare basisschool zal uitgroeien tot een zelfstandige basisschool. De katholieke basisschool "De Grote Reis" zal voorlopig als dislocatie van de Don Boscoschool in Rhoon blijven draaien.

Tijdens zijn bezoek sprak dhr. Euser zijn vertrouwen uit met betrekking de groei van de drie basisscholen. Op basis van de huidige prognoses ontstaat er medio 2002 behoefte aan uitbreiding van het aantal noodlokalen. Daarom wordt hard gewerkt aan de uitbreiding. Binnenkort wordt gestart met de gesprekken met vertegenwoordigers van de betrokken schoolbesturen over het realiseren van de definitieve vestigingen van de basisscholen.

Deel: ' Officiële start zelfstandige basisscholen Portland '
Lees ook