Gemeente Eindhoven

Persbericht: 12 maart 2003, no. 41

Bureau HALT zet project over diefstal in op middelbare scholen in de regio

Oirschot, Best en Eersel dwingen scholieren na te denken over diefstal

Het Rythoviuscollege in Eersel, het Kempenhorst VMBO-college in Oirschot en het Heerbeeck College in Best starten deze maand met het preventieproject Wij pikken het niet. Dit betekent dat zon 515 brugklasleerlingen uit de regio met dit preventieproject over diefstal aan de slag gaan. In het project werken de scholen nauw samen met de politie en Bureau HALT Eindhoven e.o..

Gedurende een aantal weken werken de klassen zelfstandig met het lesmateriaal. Hoewel diefstal centraal staat in dit preventieproject, komt ook ander normoverschrijdend gedrag aan bod. Wij pikken het niet stimuleert jongeren om na te denken over hun houding, gedrag en verantwoordelijkheid. Door hen bewust te maken van de gevolgen van diefstal voor dader en slachtoffer, van de eigen keuzemogelijkheden en van de verantwoordelijkheid voor hun gedrag levert Wij pikken het niet een bijdrage aan het terugdringen van diefstal. Politie en Bureau HALT

Jongeren die door de politie aangehouden worden in verband met diefstal komen meestal bij Bureau HALT terecht. Daarom bezoeken tijdens het project medewerkers van de politie en Bureau HALT de brugklasleerlingen. Ze vertellen over de ervaringen in hun werk met jongeren en diefstal.

Bureau HALT ontwikkelde het lesmateriaal voor Wij pikken het niet. Het bureau is onderdeel van de gemeente Eindhoven, maar werkt ook in Best, Bergeijk, Bladel, Cranendonck, Eersel, Heeze-Leende, Oirschot, Reusel-De Mierden, Son en Breugel, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre.

© 2003 Gemeente Eindhoven

Deel: ' Oirschot, Best en Eersel dwingen scholieren na te denken over diefstal '
Lees ook