OKRA landschapsarchitecten winnaar 2016 Landschapsarchitectuurbranche


Nationale Business Succes Award 2016: iedere zondag op RTL7 om 13:55 uur

Rotterdam, 20160322 -- OKRA landschapsarchitecten is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot winnaar 2016 in de Landschapsarchitectuurbranche. Zij heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming, met een zeer sterke positionering. ‘OKRA landschapsarchitecten weet haar grote kennis op het gebied van landschapsarchitectuur uitstekend te combineren met een innovatieve aanpak, waardoor zij zeer hoog scoort op klanttevredenheid.’

OKRA is een toonaangevend ontwerpbureau voor landschapsarchitectuur en stedenbouw met focus op de transformatie van steden en landschappen. Het definieert kaders voor stedelijke ontwikkeling en ontwerpt openbare ruimte. Een bevlogen team van meer dan 20 internationale professionals werkt geïnspireerd samen met partners en opdrachtgevers aan een betere leefomgeving. OKRA (sinds 1994) is gevestigd in Utrecht en is in heel Europa actief.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in OKRA een stabiele, vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen gaat behalen. ‘Innovatie is het sleutelwoord bij OKRA, want zij is continu doende haar diensten te verbeteren en zo goed mogelijk af te stemmen op de wensen van de klant. Sterk in het oog springend qua innovatie is een project dat OKRA heeft ontwikkeld in Khayelitsha, een township in Zuid Afrika, waar men mobiele landbouwunits met woningbouw heeft weten te combineren.’ Ten aanzien van de toekomst ziet OKRA vooral de uitputting van fossiele brandstoffen als een belangrijk gegeven, dat van grote invloed zal zijn op de verdere groei en ontwikkeling van het bureau. De hiermee verband houdende energietransitie zal tot compleet nieuwe inzichten ten aanzien van stedelijke inrichting leiden. Op dit moment houdt OKRA zich hier al intensief mee bezig.

Intelligente inzichten

OKRA is geen prijsvechter, maar wint haar pitches voornamelijk op intelligente inzichten, haar niet-hedendaagse oplossingen en haar jarenlange gerespecteerde ervaringen in de globale landschapsarchitectuur. Het bureau zet in op de ‘gezonde stad’, waarbij integraal richting wordt gegeven aan klimaatsbestendigheid, veranderende mobiliteit en vergroten van de leefbaarheid. Het ziet zichzelf als de schakel tussen concept en uitvoering. Haar cliënten bestaan voornamelijk uit gebieds- en vastgoedontwikkelaars, investeringsmaatschappijen en lokale en landelijke overheden. De jury prijst met name haar enorme vakkennis op het gebied van landschapsarchitectuur. ‘OKRA onderscheidt zich door haar vermogen out-of-the-box te denken en met verrassende, maar uitgekiende oplossingen te komen. Niet voor niets heeft OKRA al talloze awards en ontwerpprijsvragen gewonnen’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie. 

Het bureau valt op bij de Nominatiecommissie door de uitstekende reputatie die het in de branche heeft. ‘In een markt die continu in beweging is, weet OKRA uitstekend te anticiperen op de laatste ontwikkelingen en is zij haar concurrenten vaak een slag voor.’

Meer informatie: www.okra.nl 

Over het Nationale Business Succes Award Instituut

Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2016), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in januari en wekelijks tot einde 2016 te volgen op RTL 7, zondags om 13:55 uur. 


Deel: ' OKRA landschapsarchitecten winnaar 2016 Landschapsarchitectuurbranche '
Lees ook