Old Liquors Invest lanceert vijfjarige gedekte obligatielening


De emissie is de grootste actieve crowdfundlening van Nederland. Een obligatie van vijfhonderd euro geeft 8% rente per jaar. Inleggen kan direct online via de website oldliquorsinvest.com. Na vijf jaar wordt de inleg volledig terugbetaald. Obligaties zijn gedekt door pandrecht.

BREDA, 20150930 -- Crowdfunding zorgt voor het startkapitaal van Old Liquors Invest B.V., het bedrijf van de Bredase verzamelaar en geheelonthouder Bay van der Bunt. De obligatiegelden worden volledig belegd in zeldzame cognac, whisky, port en armagnac uit de 18de, 19de en 20ste eeuw. De rente is gebaseerd op waardestijging bij verkoop van de zeldzame en kostbare oude dranken. Obligatiehouders zijn lid van een stichting die pandrecht heeft op alle aangekochte flessen als zekerheid voor rente en aflossing.

Deelnemers die vóór 10 oktober 2015, obligaties aanschaffen, worden éénmalig in de gelegenheid gesteld om de smaak van kostbare en honderden jaren oude cognac en armagnac te ervaren tijdens een exclusieve proeverij die gewoonlijk voorbehouden is aan de rijksten der aarde.
 
De Old Liquors Collectie is de grootste privécollectie oude dranken ter wereld en bevat meer dan 5.000 flessen zeldzame en oude sterke drank waaronder cognac uit de periode van gevierde presidenten zoals George Washington (1789), Tsaren zoals Catherina de Grote (1796) en gebeurtenissen uit de Napoleontische tijd zoals de Slag bij Austerlitz (1805). De verzameling is te zien op de website oldliquors.com.
 
Bay van der Bunt (67) zegt hierover: “Al jaren zie ik de prijzen van oude dranken stijgen. Mijn collectie, marktwaarde veertien miljoen euro, is de startvoorraad van het nieuwe bedrijf dat mijn collectie in delen gaat verkopen. Het dagelijks management van het bedrijf heb ik overgedragen aan Bart Laming. Zelf ga ik het wat rustiger aan doen maar blijf nog wel enkele dagen per week betrokken bij inkoop en taxaties”.
 
Bart Laming (51), directeur van Old Liquors Invest, zegt: “De inleg van obligatiehouders rendeert vrijwel meteen. Mijn team speurt wereldwijd naar bijzondere en zeldzame flessen op afgelegen veilingen en in stoffige kelders van verzamelaars. Het grootste deel van de aankopen wordt direct met winst doorverkocht aan toprestaurants, luxe warenhuizen, gespecialiseerde handelaren, verzamelaars en vermogende particulieren. Een klein deel wordt in voorraad gehouden in eigen kelders en verkocht bij voldoende waardestijging.


Deel: ' Old Liquors Invest lanceert vijfjarige gedekte obligatielening '
Lees ook