PERSBERICHT
Zaterdag 6 en zondag 7 februari 1999

Autotron-oldtimerbeurs blijft onverminderd In trek bij publiek en standhouders

ROSMALEN - Bezitters van een klassieke automobiel bergen hun pronkjuweel in de winterperiode uiterst zorgvuldig op. Tal van maatregelen moeten hun bezit tegen de invloeden van Koning Winter beschermen. Toch duurt het niet lang meer voordat de beschermhoezen naar de zolder verdwijnen en de auto gereed gemaakt wordt voor hopelijk wederom een fantastisch toerseizoen. Wie zijn oldtimer tiptop aan de start wil krijgen, noteert de data zaterdag 6 en zondag 7 februari 1999 vast in zijn agenda; dan wordt in Autotron de traditionele Oldtimerbeurs voor automobielen gehouden.

Theo van Delft is bij Autotron al sinds jaar en dag de stuwende kracht achter de Oldtimerbeurzen. Het stemt hem uiterst tevreden dat hij de beschikbare standruimte steeds zonder enig probleem aan standhouders kwijt kan. Sterker, de vraag naar ruimte is groter dan Van Delft tot zijn beschikking heeft. De belangstelling van standhouders voor de beurzen houdt gelijke tred met die van de bezoekers. Theo van Delft: "Ook in 1998 hebben wij de stijgende lijn wat betreft bezoekersaantallen kunnen vasthouden. Er is natuurlijk een duidelijke wisselwerking tussen de interesse van standhouders en het aantal bezoekers. Wij kunnen de beschikbare ruimte altijd gemakkelijk kwijt, omdat de handel weet dat er altijd veel publiek naar Rosmalen komt."

Naar verwachting worden er tussen de tweehonderd en tweehonderdenvijftig oldtimers in het weekend van 6 en 7 februari aangevoerd. Driekwart van de tenminste twintig jaar oude voertuigen kan zonder problemen meteen aan een concours d'élegance deelnemen, terwijl aan het overige kwart in meer of mindere mate nog wel wat gesleuteld moet worden. De beurs is overigens niet alleen het walhalla voor wie op zoek is naar een weg-klare oldtimer. Een tweede pijler onder het evenement vormt het enorme aanbod aan onderdelen en accessoires. De echte hobbyist weet zich altijd voor bijna honderd procent verzekerd van het feit dat hij het onderdeel dat aan vervanging toe is in één van de vele onderdelenstands op de kop zal tikken. Ook op het terrein van accessoires is het aanbod zeer ruim.

Op beide dagen is Autotron geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De entreeprijs voor volwassenen bedraagt ƒ. 15,00 en, kinderen 4 tot 12 jaar mogen voor ƒ. 7,50 een kijkje komen nemen. Ook voor een leek op het gebied van oldtimers is het een hele leuke ervaring om eens tussen de echte fanaten rond te lopen.

Autotron is gelegen aan de A50 's-Hertogenbosch - Nijmegen. Met openbaar vervoer: OV/Reislijn: 0900 9292.

Deel: ' Oldtimerbeurs in Autotron Rosmalen '
Lees ook