Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Zaterdag 6 en zondag 7 oktober 2001

Oldtimerbeurs wordt vast onderdeel op evenementenkalender IJsselhallen Zwolle ROSMALEN / ZWOLLE De Oldtimerbeurs is hard op weg een vast onderdeel te worden op de evenementenkalender van de IJsselhallen in Zwolle. Zaterdag 6 en zondag 7 oktober vindt alweer de derde editie van de beurs plaats. Twee dagen lang is het multifunctionele complex wederom de place to be voor de doorgewinterde oldtimerfanaat, maar ook voor iedereen die er gewoon een dagje tussenuit wil.

In 1999 werd de Oldtimerbeurs voor het eerst op de agenda gezet. Als proef. De reacties van zowel publiek als "handel" waren zo positief dat een tweede editie niet kon uitblijven. En ook vorig jaar sloot de organisatie de deuren op zondagavond met een meer dan tevreden gevoel. Eigenlijk is het niet verwonderlijk dat de twee beurzen tot nu toe succesvol zijn verlopen. De organisatie is namelijk mede in handen van Autotron, dat evenals de IJsselhallen onderdeel uitmaakt van de Libéma-groep. In Rosmalen worden al vele jaren zeer succesvolle oldtimerbeurzen georganiseerd waarop naast een groot aantal handelaren vele duizenden bezoekers afkomen. De verwachtingen voor de oktober-beurs zijn ook nu weer hooggespannen. Beursmanager Theo van Delft stelt tevreden vast dat de handel zich massaal voor het weekend aanmeldt. "We hoeven eigenlijk geen al te grote inspanning te leveren om de beschikbare vierkante meters beursvloer aan de man te brengen. Iedereen is graag van de partij. Inmiddels is het in de branche wel bekend dat Autotron achter de schermen bij de organisatie betrokken is. Dat wekt vertrouwen."

De data zaterdag 6 en zondag 7 oktober zijn niet willekeurig gekozen. Rond deze tijd loopt het toerseizoen op het einde en breekt de periode aan waarin er gesleuteld moet worden. Er gaat namelijk aan een klassieker altijd wel iets kapot tijdens het lange seizoen en sommige onderdelen moeten nou eenmaal elk jaar worden vervangen. Alle denkbare onderdelen voor de meest uiteenlopende typen oldtimers zijn begin oktober in Zwolle te vinden: van uitlaten tot koplampen en van oliefilters tot bougies. Als aan Theo van Delft de vraag wordt voorgelegd hoe het staat met het aanbod van onderdelen antwoordt hij: "Op de vreemdste plekken duiken nog altijd partijen op. Je verbaast je daar soms over. De boven water gekomen spullen worden in de meeste gevallen aan een of twee grote handelaren te koop aangeboden, die vervolgens de handel weer doorverkopen. En zo komen de spullen op onze beurzen terecht." Het blijft overigens niet alleen bij onderdelen. De laatste jaren is de trend dat steeds vaker compleet gerestaureerde exemplaren te koop worden aangeboden. In de IJsselhallen staan tientallen weg-klare oldtimers op een nieuwe eigenaar te wachten. Wie liever zelf nog wat wil knutselen, vindt er vele tientallen "halffabrikaten", auto's waaraan de doe-het-zelver zijn hart nog kan ophalen.

Diverse clubs, waaronder in elk geval die van Mini-eigenaren, hebben zich inmiddels ook al voor standruimte aangemeld. De ongedwongen sfeer staat garant voor een gezellig dagje uit voor de hele familie.

De Oldtimerbeurs in de IJsselhallen is zaterdag 6 en zondag 7 oktober geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijs bedraagt f 17,50 voor volwassenen, kinderen van 10 t/m 15 jaar betalen f 10,00.

De IJsselhallen zijn gelegen aan de A28 afslag Zwolle Centrum.

Voor meer informatie belt u de Autotron infolijn: 073-5233300.

Rosmalen/Zwolle juli 2001

Deel: ' Oldtimerbeurs in de Ijsselhallen in Zwolle '
Lees ook