PERSBERICHT

IJsselhallen in Zwolle biedt 9 en 10 oktober
onderdak aan eerste oldtimerbeurs

ROSMALEN – In de IJsselhallen in Zwolle wordt al enige jaren begin oktober met succes een oldtimershow gehouden. Bezitters van een minstens twintig jaar oud voertuig werden in de gelegenheid gesteld hun pronkjuweel op een zogeheten 'static show' aan het publiek te presenteren. De belangstelling voor de oldtimer is de afgelopen jaren explosief toegenomen, reden waarom besloten is de show een bredere opzet te geven. Zaterdag 9 en zondag 10 oktober krijgt het evenement voor de eerste keer het karakter van een echte beurs.

Het besluit om met de oldtimershow een nieuwe richting in de slaan, werd gemaakt in nauw overleg met Autotron Rosmalen. Autotron is al vele jaren ‘marktleider' in Nederland op het gebied van het organiseren van oldtimerbeurzen.
De meest in het oogspringende koerswijziging betreft het toelaten van handelaren in onderdelen, accessoires en automobielen. De 'handel' blijkt grote interesse voor een plaatsje op de beurs te hebben. De verwachting is dat in oktober tenminste tweehonderdvijftig stands moeten worden opgebouwd om de aanvoer uit te kunnen stallen. De beurs is bij uitstek de gelegenheid om aan onderdelen voor de klassieker te komen die kapot zijn, vervangen moeten worden of de afronding van de restauratie weer een stapje dichterbij brengen. Spruitstukken, carburateurs, zuigerveren, radiators, dynamo’s, koplampen, sturen, spiegels, banden – noem het op en het is 9 en 10 oktober in de IJsselhallen te vinden.

Ook de oldtimermarkt blijkt niet aan nieuwe ontwikkelingen te kunnen ontkomen. Vijf, zes jaar geleden bestond de aanvoer van auto’s op een oldtimerbeurs voor negentig procent uit auto’s waaraan nog heel wat uurtjes besteed moest worden alvorens de eerste toertocht gemaakt kon worden. De laatste jaren worden steeds meer compleet gerestaureerde exemplaren aangeboden waarmee de nieuwe eigenaar meteen de weg mee op kan. Deze trend zal zich ook in Zwolle voortzetten.

Op de beurs geeft ook een aantal merkenclubs acte de présence waaronder de Mini Club Nederland. De presentatie staat geheel in het teken van het veertigjarig jubileum van het nog altijd tot de verbeelding sprekende Britse autootje.
Een bezoek aan het evenement is daarom niet alleen een leuk dagje uit voor de ingewijde oldtimerfanaten, ook de leek zal er veel plezier aan beleven. Zelfs kinderen hoeven zich geen moment te vervelen. Speciaal voor de jongste bezoekertjes wordt de Ferrari-racebaan vanuit Rosmalen naar Zwolle overgebracht. Ook de Autotron-mascotte Bumper maakt zijn opwachting.

De samenwerking tussen de IJsselhallen en Autotron is geen toevallige: beide maken onderdeel uit van Libéma. Het Rosmalense autopretpark is tot ver buiten onze landgrenzen vermaard om zijn unieke historische automobielcollectie, die sinds juni van dit jaar wordt gepresenteerd in het fonkelnieuwe AutoDome. Daarnaast heeft het park nationaal en internationaal faam verworven met de organisatie van oldtimerbeurzen. In 1975 werden in het Brabantse Drunen de eerste voorzichtige schreden gezet op het beurspad, Autotron was daarmee de eerste in Nederland. De 'familieband' stelt de IJsselhallen in de gelegenheid optimaal te profiteren van de kennis die eerst in Drunen en later in Rosmalen is opgedaan.

De oldtimerbeurs in de IJsselhallen in Zwolle is op zaterdag 9 en zondag 10 oktober geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De entreeprijs voor volwassenen bedraagt ƒ. 15,00, voor kinderen van 10 tot en met 15 jaar ƒ. 7,50.
Voor meer algemene informatie over het evenement kan contact worden opgenomen met Theo van
Delft 073 523 3310.

Rosmalen, september 1999

Deel: ' Oldtimerbeurs in IJsselhallen Zwolle '
Lees ook