Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Nieuwsarchief Persberichten Toespraken Dossiers Brieven aan de Tweede Kamer Organisatie

Olieruiming Zeeuwse stranden van start

Medewerkers van Rijkswaterstaat directie Zeeland gaan om 12.00 uur beginnen met het opruimen van aangespoelde olie op de Zeeuwse stranden.
Het kustwachtvliegtuig gaat een surveillance uitvoeren om te zien of er nog meer olie kan worden verwacht. De olie ligt vooralsnog alleen bij Walcheren, Vlissingen en Breskens. De verwachting is dat de aangespoelde olie afkomstig is van de Tricolor die vorige week tijdens bergingswerkzaamheden werd beschadigd en zon 150 ton stookolie verloor. Om dit vast te kunnen stellen wordt er vandaag een monster genomen van de aangespoelde olie en die wordt vergeleken met een monster van de olie afkomstig uit de Tricolor.
Er wordt rond het middaguur begonnen met het opruimen van de olie omdat het tij dan gunstig, dus laag, is. Gisteren spoelde er op Walcheren al tien kuub olie aan. Hoeveel olie er nu precies is aangespoeld is nog niet duidelijk. Voorlopig wordt er met tien mensen handmatig en machinaal opgeruimd. Het machinaal opruimen gebeurt met een rijdende sorteerzeef die de olie van het zand scheidt. De directie Zeeland verwacht dat het opruimen zon drie tot vier dagen in beslag gaat nemen.

Deel: ' Olieruiming Zeeuwse stranden van start '
Lees ook